9 januari 2014
Lexus RC

Lexus RC F

Lexus RC F krijgt V8 motor

Autozine
9 januari 2014 | Lexus geeft de nieuwe RC F de krachtigste V8 die het ooit ontwikkelde; met een slagvolume van 5 liter en het vermogen van 'meer dan 450 pk', wordt de RC F bovendien de meest potente Lexus uit de geschiedenis, de in beperkte oplage gebouwde supersportscar LFA buiten beschouwing gelaten. De Lexus RC F debuteert op 14 januari op de North American International Auto Show in Detroit.
AutoCoach

De sportieve RC F is nauw verwant aan de ook eerder getoonde RC coupé, maar kende wel een duidelijk eigen ontwikkeltraject. "De vorm van elk onderdeel is zorgvuldig ontworpen om bij te dragen aan de prestaties van de auto", legt Yukihiko Yaguchi, chief engineer van de RC F, uit. "Van de unieke luchtuitlaat aan de achterzijde tot aan de vorm van de bumpers voor extra downforce en stabiliteit: alles staat in het teken van optimale motorprestaties en een geweldige handling".

Lexus RC

De veranderingen in het design hebben ook hun niet te missen uitwerking op de uitstraling van de RC F: de stoere, diep liggende spindle grill met een in F-patroon uitgesneden raster, de iets verhoogde motorkap met een fors luchtrooster, de luchthappers in de voorbumpers en de aerodynamische vinnen op het bodywork onderstrepen het karakter.

Komt de snelheidsmeter boven de 80 kilometer per uur, dan verrijst uit de achtersteven een aerodynamische achtervleugel voor extra downforce, die pas weer inklapt als er langzamer dan 40 kilometer per uur wordt gereden.

Lexus RC

In het interieur wordt het uitgesproken design van de buitenzijde voortgezet. Onder meer de meters, het stuurwiel met schakelflippers, de (met leder beklede) sport-stoelen en pedalen werden speciaal voor de RC F ontworpen. Bovendien wordt de sfeer van het instrumentarium aangepast aan de vier verschillende rijmodi die de bestuurder kan kiezen. Niet alleen de kleur verandert, maar ook het soort informatie en manier waarop deze in het display wordt geprojecteerd, veranderen mee.

Op zoek naar een Lexus RC?
bynco heeft er 2 vanaf € 37.895,-

Lexus RC

Campagne voor Lexus RC F 10th EditionCampagne voor Lexus RC F 10th Edition
26 april 2019
Lexus toont RC F en RC ConvertibleLexus toont RC F en RC Convertible
5 februari 2019
Lexus RC ondergaat facelift 2018Lexus RC ondergaat facelift 2018
30 augustus 2018
Lexus RC 300h F SPORT als Black EditionLexus RC 300h F SPORT als Black Edition
7 juni 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum