24 augustus 2021
Lexus LC

Lexus LC

Lexus brengt posters LC Cabrio uit

Autozine
24 augustus 2021 | Lexus vroeg zeven Europese artiesten om hen idee van Grand Touring met een LC Convertible naar een poster te vertalen. Het resultaat daarvan varieert van vintage tot modern. Iedereen kan zijn eigen favoriet aanwijzen en kans maken op een van de posters.
AutoCoach

De zeven Grand Touring-posters met een hoofdrol voor de Lexus LC Convertible zijn te bewonderen op een speciale website. Bezoekers kunnen elke kunstwerk direct beoordelen door een aantal sterren (1-5) toe te kennen. Zo wordt duidelijk welke poster de harten van de (auto)liefhebbers het meest weet te raken. Iedereen die heeft gestemd, maakt kans op een ingelijst exemplaar van de winnende poster en diverse Lexus-goodies. Stemmen is mogelijk tot en met 5 september 2021.

Lexus LC

De Nederlandse kunstschilder Marc Lamers heeft gekozen voor de Lexus LC Convertible Regatta Edition. De sfeer van een luxe jachthaven vormt de inspiratiebron voor deze gelimiteerde uitvoering. Vandaar dat op de gedetailleerde achtergrond de jachthaven van Monaco te zien is. Het witte aniline leder van het interieur sluit naadloos aan op de witte kleur van de luxe jachten.

De microdeeltjes in de carrosserielak Structural Blue reflecteren het licht zodanig dat de lijnen van de LC Convertible extra benadrukt worden. Een extra uitdaging voor Marc die er desondanks in geslaagd is het fraaie lijnenspelvan de LC Convertible op doek vast te leggen. Zijn olieverfschilderij is een eigentijdse weergave van de vintage reis/auto-posters van vroeger.

Matthieu Forichon (F) brengt de LC Convertible in beeld in het fraaie decor van de Franse Riviera. Forichon over zijn werk: "Ik wilde vooral de highlights van vintage auto-illustraties naar voren brengen. Dat heb ik gedaan door karakteristieke elementen van de Franse Riviera uit te lichten zoals palmbomen, paleizen, de Croisette en de heuvels op de achtergrond."

Het team van Windfors uit Tbilisi (Georgië) koos voor een poster in vintage-stijl waarbij een LC Convertible richting de stad Batumi aan de Zwarte zee rijdt. Volgens Windfors laat deze poster zien dat een onvergetelijk zomeravontuur in Batumi altijd om de hoek is te vinden.

Danii Pollehn uit Duitsland richt de focus op Hamburg. Met een zonsondergang als achtergrond geniet een dame van een in opvallend rood uitgevoerde LC Convertible. In het wervelende beeld komt ook de Elbphilharmonie, de moderne concertzaal in HafenCity nadrukkelijk naar voren.

David de la Heras (Spanje) portretteerde de LC 500 in het ruige rotslandschap van de Sierra van Madrid. Dat is geen toeval volgens de kunstenaar: "Deze poster draagt emotionele bagage in zich. De Sierra van Madrid is de plek waar ik altijd heen ging om even los te zijn van alles."

Hans Christiansen (Zweden) zocht in zijn inzending naar de combinatie van nostalgie en modern. Die vond hij door de LC Convertible voor een oude bushalte in Stockholm te positioneren. De inspiratie daarvoor kwam van het stationsgebouw van Goathland (North Yorkshire Moors), dat in veel tv-series en films (o.a. Harry Potter) een rol speelde.

Rebecca Pymar (GB) liet zich inspireren door een van de mooiste (stuurmans)wegen in het Verenigd Koninkrijk: de Snake Pass in het Peak District. Met strakke lijnen en uitgesproken kleuren creлerde ze een setting die het gouden tijdperk van transport, vakanties en avontuur symboliseert.

Lexus LC Cabrio nu als Regatta EditionLexus LC Cabrio nu als Regatta Edition
6 augustus 2020
Lexus prijst Lexus LC 500 ConvertibleLexus prijst Lexus LC 500 Convertible
1 juli 2020
Lexus introduceert LC 500 ConvertibleLexus introduceert LC 500 Convertible
20 november 2019
Lexus LC nu als Classic Limited EditionLexus LC nu als Classic Limited Edition
14 augustus 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum