4 november 2010
 

Lexus

Lexus 20 jaar in Nederland

Autozine
4 november 2010 | Lexus is twintig jaar in Nederland. Vanaf de allereerste dag in 1990 heeft het automerk nooit een geheim gemaakt van haar ambitie: innovatieve producten introduceren en zowel topkwaliteit als topservice bieden aan de berijder. Twee decennia later is die ambitie onveranderd. Zo is Lexus het enige merk met vier Full Hybrid modellen en wordt elke Lexus-rijder ontzorgd door onder meer de Red Carpet Treatment. Met de RX 450h Hybrid is Lexus marktleider in het grote crossover segment, maar Lexus groeit verder. In maart brengt het de CT 200h Hybrid; de eerste hybride auto in het premium C-segment.
Info

De eerste reclamecampagnes van Lexus zullen velen zich nog herinneren, waarin een Lexus LS400 met 160.000 kilometer op de teller op een rollenbank wordt gereden. Daarna bouwt een butler een toren van champagneglazen op de motorkap van die Lexus LS400, wordt de motor gestart en accelereert hij de auto naar de topsnelheid. En de toren? Die blijft al die tijd fier overeind staan. Lexus liet daarmee zien dat het werk had gemaakt van de ultieme gedrevenheid naar technologische verfijning.

Lexus

De lancering van die Lexus LS400 op de Nederlandse markt maakte in 1990 dan ook direct duidelijk waar Lexus voor stond: luxueus rijcomfort en topkwaliteit die tot in het kleinste detail zichtbaar en voelbaar aanwezig is. Twintig jaar later staan de vele positieve eigenschappen van die allereerste Lexus LS400 nog altijd kaarsrecht overeind.

Met trots kijkt Lexus terug op twee decennia van innovaties die autorijden veiliger en comfortabeler hebben gemaakt. De Lexus LS400 werd in 1989 bijvoorbeeld als eerste productieauto ter wereld standaard uitgerust met Traction Control en drive-by-wire technologie. Daarna zou Lexus nog met talloze belangrijke wereldprimeurs komen, zoals het Vehicle Dynamic Integrated Management (VDIM) dat pro-actief ingrijpt voordat een auto in een slipsituatie komt, infrarood gestuurde airconditioning, dual-chamber airbags, koplampunits met LED-technologie, achteruitrijcamera met hulplijnen, knieairbags en het Advanced Pre-Crash Safety System.

Lexus

Lexus heeft inmiddels met de CT200h, IS-serie, GS450h, RX450h en LS-serie een uitgebreid modellengamma en is in het premiumsegment een pionier met de hybride techniek. De focus blijft daarop gericht. Met de CT 200h Hybrid betreedt Lexus een nieuw segment, waarmee de toekomstgerichte technologie van Lexus Hybrid Drive beschikbaar komt voor een groot publiek.

Van een geheel andere orde is de LFA, waarvoor de engineers bij het ontwikkelen carte blanche kregen om tot een pur sang supersportscar te komen. Niet alleen het gebruik van materialen als Carbon Fibre Reinforced Plastic (CFRP) voor de carrosserie en bodem maar ook de ultrahoog toerige V10-motor die in slechts zestiende van een seconde van 0 naar 9.000 toeren klimt, zijn daarvan voorbeelden. Dankzij zijn superieure (circuit-)wegligging is de LFA (in een oplage van 500 exemplaren) een supersportauto waarmee Lexus laat zien wat technologisch mogelijk is.

Lexus

Bij de elf vestigingen die in Nederland gezamenlijk het dealernetwerk voor Lexus vormen, staan de wensen van Lexus-rijders voorop. Een cruciale rol in de beleving van het merk is weggelegd voor de unieke Lexus Red Carpet Treatment. Dit veelomvattende serviceprogramma omvat onder meer een kosteloze haal- en brengservice van de auto bij onderhoud langer dan anderhalf uur. Maar ook wordt elke Lexus na een onderhoudsbeurt van binnen en buiten gereinigd, krijgt de Lexus-rijder desgewenst een vaste monteur en kan hij gebruik maken van een vervangende auto.

IkWilVanMijnAutoAf
Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022
17 november 2021
Lexus breidt garantie uit tot 10 jaarLexus breidt garantie uit tot 10 jaar
11 oktober 2021
Lexus maakt prijzen ES300h 2022 bekendLexus maakt prijzen ES300h 2022 bekend
2 september 2021
Lexus brengt posters LC Cabrio uitLexus brengt posters LC Cabrio uit
24 augustus 2021