4 maart 2004
 

Lexus

Twee Europese primeurs bij Lexus in Geneve

Autozine
4 maart 2004 | Op Autosalon van Geneve worden twee nieuwe Lexus modellen voor het eerst in Europa getoond. Het gaat om de totaal nieuwe GS-serie en de hybride aangedreven Lexus RX400h. De RX400h is de allereerste SUV ter wereld met hybride aandrijving en beschikt over intelligente elektrische vierwielaandrijving. Opvallend is de combinatie van de 3,3 liter V6 benzinemotor met twee elektromotoren. Gelijktijdig kunnen ze het vermogen opstuwen tot circa 200 kW / 270 pk. In Geneve wordt ook de GS300/GS430 aan het Europese publiek getoond. De auto zit boordevol technologische hoogstandjes varierend van Vehicle Dynamic Management tot SmartAcces. De GS300 en GS430 worden beide uitgerust met een volledige nieuwe - sequentieel te schakelen - zestraps automatische transmissie. De GS300 krijgt bovendien een volledig nieuwe V6 motor met 180 kW/245 pk. Zowel de Lexus RX400h en de Lexus GS300 en GS430 worden begin 2005 op de Nederlandse markt geintroduceerd.
AutoCoach
Info

De Lexus RX400h is voorzien van een compleet nieuw ontwikkeld hybride systeem gebaseerd op het Hybrid Synergy Drive concept. Aan boord levert een 3,3 liter V6 benzinemotor een vermogen van 155kW/208 pk. Daarnaast zijn er twee elektromotoren. Op de vooras levert deze 123 kW/165 pk en op de achteras 50 kW/67 pk. Een continu variabele transmissie brengt de aandrijfkrachten naadloos over naar de wielen. Er is bovendien sprake van een intelligente elektrische vierwielaandrijving. De drie krachtbronnen kunnen samen een vermogen van circa 200 kW/270 pk leveren. Bij wegrijden wordt meer aanspraak gemaakt op de elektromotoren dan op benzinemotor. Dit is gunstig, want de elektromotoren hebben dan direct het maximum koppel beschikbaar. Tijdens het op snelheid houden van de auto werkt de benzinemotor meer dan de elektromotoren. Voordeel is dan dat de benzinemotor bij deze hogere toerentallen een beter rendement levert en ook schoner is.

Lexus

Het Hybrid Synergy Drive concept geeft de RX400h een topsnelheid van 200 km/h, wat vergelijkbaar is met de bestaande Lexus RX300. De prestaties zijn superieur dankzij een indrukwekkende acceleratie van 0-100 km/h in minder dan 8 seconden. Verder heeft de RX400h een brandstofverbruik dat meer te vergelijken is met een gezinsauto dan met een luxe SUV, waarbij de laagste CO2 uitstoot van het totale SUV-segment kan worden genoteerd. De handelbaarheid en de stabiliteit is verbeterd door een meer verfijnde afstemming van het onderstel. Ook is er Electronic Power Steering (EPS) en Vehicle Dynamic Management beschikbaar.

De compleet nieuwe Lexus GS-serie wordt in Geneve als Europees debuut aan het publiek getoond. De nieuwe generatie van de royale sportsedan wordt gekenmerkt door een opvallend krachtig design waarin veel overeenkomsten te vinden zijn met de concept cars LF-S en LF-X, die Lexus vorig jaar oktober op de Tokyo Motor Show toonde. De vijf centimeter langere wielbasis en kortere overhang voor en achter geven de nieuwe GS een krachtig uiterlijk. Met zijn lange motorkap, verder naar achteren geplaatste inzittendencompartiment en lage daklijn heeft auto trekken van de klassieke sportauto. Het uiterlijk van de nieuwe GS is hierdoor meer artistiek en eigenzinnig. Een designfilosofie waar Lexus heel bewust voor kiest.

Naast de 4,3 liter V8 zal Lexus de GS300 voortaan leveren met een nieuwe 180 kW/245 pk sterke V6 benzinemotor. Beide motoren worden gecombineerd met een compleet nieuwe zestraps automatische transmissie, die ook handmatig bediend kan worden. Bovendien zorgt de nieuwe transmissie ook voor een gunstiger brandstofverbruik. Dankzij een nieuwe Adaptive Variable Suspension (AVS) kan de instelling van de schokdempers in vier verschillende standen worden afgestemd.

Lexus

De uitrusting van de nieuwe GS omvat een breed scala aan comfortverhogende voorzieningen, zoals SmartAccess. Met deze afstandsbediening op zak kan de bestuurder de auto openen of sluiten door simpelweg de deurgreep aan te raken en de auto te starten door het indrukken van de startknop. Een achteruitrijcamera zal mogelijk tot de uitrusting behoren. Op het moment dat de achteruitversnelling wordt ingeschakeld zal het door de camera geregistreerde beeld weergegeven worden op het scherm van het (optionele) Full Map DVD navigatiesysteem. Een Tire Pressure Monitoring systeem (TPM) waarschuwt wanneer een of meer banden veel druk verliezen. Ook is er het intelligent Adaptive Front lighting System (i-AFS) aan boord, een veiligheidsverhogend item die een bocht op het moment van insturen verlicht.

XLLease
Lexus onthult ROV ConceptLexus onthult ROV Concept
2 december 2021
Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022
17 november 2021
Lexus breidt garantie uit tot 10 jaarLexus breidt garantie uit tot 10 jaar
11 oktober 2021
Lexus maakt prijzen ES300h 2022 bekendLexus maakt prijzen ES300h 2022 bekend
2 september 2021