5 februari 2019
Land Rover Velar

Range Rover Velar

Range Rover Velar nu als SVAutobiography Dynamic Edition

Autozine
5 februari 2019 | Land Rover geeft zijn premium SUV, de Range Rover Velar, meer kracht, luxe en exclusiviteit met de introductie van de Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition. Deze topversie wordt in een kleine oplage geproduceerd. De topversie van de Range Rover Velar-reeks is ontwikkeld door Land Rover Special Vehicle Operations en wordt aangedreven door de 5,0-liter V8 Supercharged benzinemotor. De auto is voorzien van een aantal unieke designkenmerken en om de exclusiviteit te waarborgen, is deze unieke uitvoering slechts één jaar leverbaar.
AutoCoach

Met zijn supercharged V8-motor accelereert de krachtigste Velar in 4,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur. Hij is in staat 274 km/uur te halen terwijl de inzittenden genieten van de traditionele afwerking en het comfort, die kenmerkend zijn voor Range Rover. De SVAutobiography Dynamic Edition is verder voorzien van krachtigere remmen, verbeterde wielophanging en speciaal voor deze uitvoering ontwikkelde afstellingen voor alles, van de aandrijflijn tot aan de veiligheidssystemen.

Land Rover Velar

Range Rover voorziet de SUV van een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten om de V8 Supercharged-motor en het verbeterde remsysteem optimaal te koelen. Een nieuwe grille, sportieve sideskirts en een nieuw ontworpen achterbumper met vier geïntegreerde uitlaten maken het uiterlijk van de Velar SVAutobiography Dynamic Edition compleet. Deze uiterlijke aanpassingen zorgen er in combinatie met de beschermplaat onder de transmissietunnel voor dat de snelste Velar minder luchtweerstand heeft.

Zelfs de kenmerkende Range Rover-letters op de motorkap en de achterzijde zijn aangepast. De metalen delen van de tweedelige letters kregen een geribbelde afwerking, waardoor het beeldmerk een exclusieve uitstraling krijgt. De SVAutobiography Dynamic Edition is de enige Velar-variant die verkrijgbaar is in Satin Byron Blue: een exclusieve carrosseriekleur van Special Operations' Premium Pallette. Alle versies zijn standaard voorzien van de contrasterende dakkleur Narvik Black.

De kenmerkende, gesmede lichtmetalen wielen hinten ook naar het potentieel van de Velar. De lichtgewicht 21-inchwielen wegen hetzelfde als de 20-inchwielen van de standaardversies. Klanten kunnen optioneel ook kiezen voor lichtmetalen 22-inchwielen met een exclusieve afwerking in Silver Sparkle, met een gepolijste velgrand. De grotere wielen ondersteunen het dynamische karakter van de SVAutobiography Dynamic Edition. Ze zijn voorzien van banden die meer grip bieden en bieden ook ruimte aan grotere remschijven. De remschijven (vóór 395 mm, achter 396 mm) bestaan uit twee delen om gewicht te besparen. Het design voert de warmte efficiënter af om het hoofd te bieden aan de grotere krachten die optreden tijdens hard remmen tijdens sportief rijgedrag. Rode remklauwen met vier zuigers en het Land Rover-beeldmerk benadrukken de extra stopkracht. Hoogglanszwarte remklauwen zijn optioneel verkrijgbaar voor een discretere uitstraling.

Het interieur is voorzien van een speciaal gekozen combinatie van afwerking en bekleding. De geperforeerde en dubbel doorgestikte Windsor-lederen bekleding is uniek voor de SVAutobiography Dynamic Edition en versterkt het gevoel van luxe. Klanten kunnen kiezen uit vier kleurencombinaties (Ebony, Cirrus, Vintage Tan en Pimento). De SVAutobiography Dynamic Edition is standaard uitgerust met twintigvoudig verstelbare voorstoelen met zowel ventilatie- als verwarmingsfunctie. Ook massage- en geheugenfuncties zijn standaard. Het karakter wordt in het interieur versterkt door het unieke sportstuur, met een speciaal vormgegeven stuurwielrand en aluminium schakelpeddels. De kenmerkende transmissiedraaiknop en de fysieke draaiknoppen van het geïntegreerde Touch Pro Duo-infotainmentsysteem zijn voorzien van een geribbelde afwerking. Met het optionele carbonfiber interieurpakket wordt het sportieve gevoel versterkt door moderne koolstofvezel interieurdetails; sportpedalen en instaplijsten met het Range Rover-beeldmerk completeren de uitstraling.

De Special Vehicle-kenmerken komen ook terug in de 12,3-inch Interactive Driver Display, die op het startscherm unieke 'digitaal geribbelde' meters toont; die geven het idee dat ook het digitale systeem van de SVAutobiography Dynamic Edition met de hand afgewerkt is. De aandacht voor digitale details komt ook terug in de elektronica die het dynamische karakter van de Velar ondersteunen.

De vierwielaandrijving, het Active Rear Locking Differential, de automatische achttrapstransmissie, de besturing en de luchtvering zijn allemaal nog verder verfijnd en specifiek voor de SVAutobiography Dynamic Edition doorontwikkeld voor een optimale, dynamische rijbeleving. De ingenieurs van Land Rover Special Vehicle Operations staken meer dan 63.900 uur in de fijnafstelling om de respons en het rij- en weggedrag te optimaliseren.

Land Rover Velar

Special Vehicle Operations heeft zich voor de Velar SVAutobiography Dynamic Edition gefocust op het verbreden van de dynamische capaciteiten en het verhogen van de prestaties, terwijl de terreincapaciteiten van Land Rover behouden blijven. Behalve de ingrijpende software-aanpassingen zorgen verbeterde stabilisatorstangen voor minder overhellen van de carrosserie in snel genomen bochten.

De vierwielaandrijving is opgewaardeerd met een nieuwe tussenbak die de grotere kracht van de 5,0-liter V8 Supercharged-motor aankan. Het geavanceerde Intelligent Driveline Dynamics-systeem verdeelt het motorkoppel over de wielen, afhankelijk van wat de situatie vereist. De aandrijflijn kan, als de situatie daarom vraagt, het volledige vermogen naar de achterwielen sturen.

Tot de standaarduitrusting behoort ook de snelheidsafhankelijke Electric Power Assisted Steering, waarmee de SUV moeiteloos stuurt tijdens het inparkeren en precieze feedback geeft op hogere snelheden. De Dynamic-modus van de Velar is verbeterd om het stuurgedrag, de wielophanging en de transmissie af te stemmen op enthousiast, dynamisch rijgedrag.

Het unieke karakter van de Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition wordt nog eens versterkt door het speciale uitlaatsysteem. Dit Variable Active Exhaust System bevat vlinderkleptechnologie die het kenmerkende V8-geluid optimaliseert, afhankelijk van de rijomstandigheden. Het bijzondere uitlaatsysteem is 7,1 kilogram lichter dan het standaardsysteem en de verbeterde gasstroom draagt bij aan het vermogen van dit vlaggenschip.

De nieuwe Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition is verkrijgbaar in zes exterieurkleuren: Firenze Red, Santorini Black, Corris Grey, Fuji White, Indus Silver en op speciaal verzoek: Satin Byron Blue. De Velar SVAutobiography Dynamic Edition is verkrijgbaar vanaf € 171.760,-.

XLLease
Range Rover Velar aangepast voor 2022Range Rover Velar aangepast voor 2022
18 augustus 2021
Range Rover Velar nu ook als PHEVRange Rover Velar nu ook als PHEV
23 september 2020
Range Rover Velar als Carbon EditionRange Rover Velar als Carbon Edition
18 juni 2019
Zenith levert horloge bij VelarZenith levert horloge bij Velar
8 maart 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum