22 februari 2017
Land Rover Velar

Range Rover Velar

Range Rover kondigt Velar aan

Autozine
22 februari 2017 | Land Rover creƫerde in 1970 het segment van luxe SUV's met de lancering van de originele Range Rover. Bijna een halve eeuw later zet Land Rover de innovatiedrang door met de introductie van het vierde lid van de Range Rover-familie: de Velar. De onthulling vindt plaats op 1 maart 2017.

Elegante eenvoud, een visueel krachtige benadering en state-of-the-art technologie zijn volgens Land Rover de kenmerken van de nieuwe Range Rover Velar. "We call the Velar the avant garde Range Rover. It brings a new dimension of glamour, modernity and elegance to the brand. The Range Rover Velar changes everything", zegt Land Rover Chief Design Officier, Gerry McGovern.

Land Rover Velar

De naam Velar (spreek uit als vel-ar) dateert uit de jaren '60 van de vorige eeuw toen de eerste Range Rover-prototypes werden gebouwd: de pioniers van het luxe SUV-segment. Toen de ontwikkelingsengineers de ware identiteit van de 26 prototypes van de Range Rover wilden verbergen, kozen ze voor de naam Velar, afgeleid van het Latijnse velare dat 'sluieren' of 'bedekken' betekent.

Meer details van de Range Rover Velar maakt Land Rover op 1 maart 2017 bekend.

Profile
Range Rover Velar aangepast voor 2022Range Rover Velar aangepast voor 2022
18 augustus 2021
Range Rover Velar nu ook als PHEVRange Rover Velar nu ook als PHEV
23 september 2020
Range Rover Velar als Carbon EditionRange Rover Velar als Carbon Edition
18 juni 2019
Range Rover Velar nu als SVAutobiographyRange Rover Velar nu als SVAutobiography
5 februari 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum