15 april 2014

Land Rover Discovery Vision

Land Rover onthult Discovery Vision Concept

15 april 2014 - Land Rover heeft gisterenavond in New York de Discovery Vision Concept SUV gepresenteerd. Dit is een visie van Land Rover's toekomstige familie van Discovery modellen, waarvan het eerste model in 2015 op de markt komt. De concept car geeft een voorproefje van een nieuwe, dynamische ontwerptaal en van kenmerken die capaciteiten moeten vergroten.

Tijdens een evenement aan de vooravond van de New York International Auto Show 2014 werd de Discovery Vision Concept onthuld. Dit gebeurde naast een schaalmodel van het Virgin Atlantic ruimteschip, aan boord van de USS Intrepid, een zee, lucht en ruimte experience centre in Manhattan.

Land Rover

De Discovery Vision Concept betuigt eer aan zijn afkomst met ontwerpelementen als de versprongen daklijn en de dakrandruiten.

Door de zitplaatsen neer te klappen of via het touchscreen-menu voor of achteruit te schuiven, kan de auto worden veranderd van een standaard zevenzits-layout naar een zes- of vijfzits uitvoering of zelfs naar een vierzits 'limousine'-stand.

De cabine is afgewerkt met twee soorten van wasbaar en water-/olie-afstotend Foglizzo premium leder, dat binnen enkele seconden kan worden gereinigd. Houtfineer op de vloer en op het instrumentenpaneel, en details bekleed met Harris Tweed, dragen bij aan een warm, uniek Brits gevoel.

De Discovery Vision Concept biedt een glimp van de projecten waaraan wordt gewerkt bij Jaguar Land Rover's Advanced Research Division. Voorbeelden hiervan zijn:

Land Rover
  • Een volgende generatie van Human-Machine Interface (HMI) voor alle inzittenden, inclusief videogesprekken tussen inzittenden via de infotainmentschermen in de rugleuningen van de stoelen. Smart Glass voegt de mogelijkheden van augmented reality toe aan alle ruiten, waarbij verschillende functies, zoals portieren, richtingaanwijzers, koplampen en infotainmentschermen kunnen worden bediend met "Gesture Control" (gebaarbediening).
  • De "Remote Control Drive" stelt de bestuurder in staat om de auto bij zeer lage snelheden te manoeuvreren, zonder dat hij daadwerkelijk in de auto zit. Remote Control Drive heeft verschillende toepassingen bij zowel onroad- als offroad-rijden, van het aankoppelen van een trailer tot het buiten de auto bepalen van de beste route tijdens extreem offroad-rijden.
  • Het zicht wordt onder alle omstandigheden verbeterd met het op daglicht lijkende licht van de laser-koplampen, die zijn uitgerust met "object-tracking" en automatische grootlichtassistent om de veiligheid te vergroten.
  • Het rijden door nauwe doorgangen wordt gemakkelijker gemaakt door de visuele assistentie van Laser Referencing, dat zichtbare lasers gebruikt om markeringen, symbolen en beelden te projecteren op de ondergrond.

"Laser Terrain Scanning" maakt gebruik van in de mistlampen geïntegreerde infrarood-lasers om het terrein voor de auto continu te scannen en op basis van deze gegevens een contourkaart te tonen op het instrumentenpaneel. Deze kaarten kunnen worden gecombineerd met het "All-Terrain Coach" adviessysteem om de optimale route te bepalen en de bestuurder te ondersteunen terwijl hij deze route volgt.

Lasers worden ook gebruikt door de volgende generatie van "Wade Sensing", dat de diepte van het water al kan meten voordat de auto erin rijdt, en die de bestuurder kan informeren over de haalbaarheid van de voorgenomen doorwading.

Ten slotte maakt de All-Terrain Progress Control het mogelijk om semi-autonoom, met een vaste snelheid offroad te rijden over verschillend terrein.

Profile
AutoCoach