9 juni 2022

Land Rover

Land Rover navigeert met what3words

9 juni 2022 - Jaguar Land Rover biedt locatietechnologie met what3words aan. Hiermee kan worden genavigeerd naar plekken zonder adres. De what3words-navigatiesoftware is verkrijgbaar via een software-over-the-air (SOTA) update en beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Jaguar en Land Rover modellen die zijn uitgerust met het Pivi Pro-infotainmentsysteem.

Het Britse technologiebedrijf what3words heeft de wereldbol verdeeld in een raster van vierkanten van 3 bij 3 meter en elk vierkant een unieke combinatie van drie woorden gegeven: een what3words-adres. Door middel van de 'always-on' technologie, die geen mobiele dataverbinding vereist, zijn bestuurders in staat om naar elke specifieke locatie te navigeren met slechts drie woorden.

Land Rover

De what3words-software maakt deel uit van de meest recente SOTA-upgrade die dit jaar aan klanten aangeboden wordt en volgt de vorige update op die meer dan 200.000 eigenaren van bestaande Jaguars en Land Rovers toegang gaf tot Amazon Alexa. In totaal heeft Jaguar Land Rover meer dan 1,3 miljoen updates op voertuigniveau en meer dan drie miljoen updates van het motormanagementsysteem voltooid als onderdeel van zijn 'always-on, always-connected'-mogelijkheden.

Na de update kunnen klanten met het systeem what3words-adressen rechtstreeks invoeren in de navigatiebalk van het Pivi Pro-infotainmentsysteem. De integratie is gerealiseerd door HERE Technologies dat al 25 jaar lang navigatiepartner is van Jaguar Land Rover. HERE- navigatieoplossingen omvatten onder meer precieze turn-by-turn routebegeleiding, handige real-time verkeersinformatie en uitgebreide on- en off-street parkeerlocaties voor een gepersonaliseerde en intuïtieve ervaring tijdens elke reis.

Jaguar Land Rover en what3words werken al sinds 2018 samen, toen ze what3words-adressen creëerden om de administratie van de gezondheidszorg op het afgelegen Schotse eiland Mull te helpen verbeteren.

KwikFit
XLLease