4 oktober 2010
 

Land Rover

Land Rover schenkt aan Drive Against Malaria

Autozine
4 oktober 2010 | Land Rover steunt wereldwijd diverse organisaties op het gebied van humanitaire hulp en natuurbescherming, waaronder het Internationale Rode Kruis en The Born Free Foundation. Een organisatie die specifiek door Land Rover Nederland wordt ondersteund is Drive Against Malaria, die actief in Afrika tegen malaria vecht.
UnitedConsumers
 
Info

Land Rover Nederland is al jarenlang een enthousiaste supporter van de stichting Drive Against Malaria, waarbij al meerdere keren op ad hoc-basis grote bedragen werden geschonken; onder meer via een unieke, door Piet Boon ontworpen limited edition van de Defender. Vorig jaar kreeg deze steun een meer permanent karakter, toen Land Rover Nederland zich verplichtte om Drive Against Malaria voor drie jaar te ondersteunen met een bedrag van € 50.000 per jaar, waarvan de ene helft wordt geschonken door de importeur en de andere helft door de dealerorganisatie.

Land Rover

Kort geleden werd de tweede cheque van € 50.000 overhandigd aan Julia Samuël door Marc Bienemann, Managing Director Land Rover Nederland, en Johan de Koning van De Koning Land Rover Arnhem namens de Land Rover dealerorganisatie. 'Drive Against Malaria is een authentieke, eerlijke organisatie die past bij Land Rover', vertelt Marc Bienemann. "Niet in de laatste plaats omdat Julia Samuël en David Robertson zelf met een Defender door Afrika trekken om muskietennetten uit te delen. Wat wij in hen waarderen is hun daadkrachtige aanpak, transparante organisatie en 'lean and mean' karakter. Er is geen overhead, er verdwijnt geen geld en bijna elke euro gaat naar de mensen die het nodig hebben". Johan de Koning: "Ook alle Nederlandse Land Rover dealers denken er zo over. Wij hopen dat Drive Against Malaria met dit geld veel goeds kan doen".

Julia Samuël nam de gift enthousiast in ontvangst: "Wij zijn ontzettend blij met de langdurige steun van Land Rover Nederland. Niet alleen met het onderhoud aan onze Defender, maar ook met de vele substantiële giften door de jaren heen. Alleen al met dit bedrag kunnen wij zo'n tienduizend extra muskietennetten aanschaffen. Dat betekent opnieuw tienduizend Afrikaanse gezinnen die zich kunnen beschermen tegen de malariamug".

Land Rover
KwikFit
Land Rover koopt BowlerLand Rover koopt Bowler
19 december 2019
Land Rover nr. 7 terug naar AmsterdamLand Rover nr. 7 terug naar Amsterdam
12 december 2019
Land Rover onthult nieuwe DefenderLand Rover onthult nieuwe Defender
10 september 2019
Range Rover Velar als Carbon EditionRange Rover Velar als Carbon Edition
18 juni 2019