1 april 2008
 

Land Rover

Land Rover compenseert CO2 uitstoot

Autozine
1 april 2008 | Land Rover introduceert een CO2 compensatieprogramma voor elke in Nederland verkochte Land Rover. Dit houdt in dat alle CO2 die vrijkomt tijdens het gebruik van de auto in de eerste drie jaar wordt gecompenseerd met projecten in niet-Kyoto landen. Deze projecten worden gecoördineerd door de onafhankelijke organisatie Climate Care.
Profile
 
Info

Land Rover is in 2006 in het Verenigd Koninkrijk gestart met het CO2 compensatieprogramma. De compensatie is voor de eerste 75.000 km, wat gemiddeld neerkomt op de eerste drie jaar. Ook huidige Land Rover rijders kunnen compensatie kopen voor hun CO2-uitstoot. Land Rover produceert vanaf begin 2006 alle Land Rovers klimaatneutraal in de fabrieken in de UK.

Land Rover

Climate Care bestaat sinds 1998 en heeft als doelstelling de uitstoot van broeikasgassen in de atmosfeer te verminderen. Climate Care zorgt dat de geclaimde reductie van broeikasgas ook daadwerkelijk wordt gehaald. Climate Care wordt gecontroleerd door een onafhankelijke Board of Governance. Alle projecten moeten schone energie opleveren, schone(re) technologie gebruiken en energie-efficiënt zijn. Alle projecten zijn in niet-Kyoto landen.

Climate Care en Land Rover doen heel bewust alle projecten in niet-Kyoto landen. Regeringen die wel het Kyoto-protocol hebben ondertekend, nemen namelijk zelf al initiatieven tot vermindering van CO2 uitstoot. In niet-Kyoto landen kan Land Rover écht verschil maken. Bovendien helpt Land Rover met de projecten ook concreet de lokale bevolking.

Land Rover

In Oeganda bekostigt Land Rover elk jaar de vervanging van 20.000 traditionele houtskool ovens door efficiënte kooktoestellen. Deze kooktoestellen worden lokaal geproduceerd met lokale, beschikbare materialen. De nieuwe kooktoestellen zorgen voor een reductie van houtskool van 37%; dit komt ongeveer overeen met twee ton CO2-reductie per huishouden per jaar. Dit reduceert op zijn beurt weer de luchtvervuiling en ontbossing, en draagt daarmee bij aan een verbetering van de kwaliteit van leven van de plaatselijke bevolking.

Het project van Climate Care in Tadjikistan betreft duurzame energievoorziening door middel van een waterkrachtcentrale. Twee hydro-electrische generatoren worden gevoed door het Yashilkul meer. Voor de lokale bevolking van Khorog hoeven nu geen bomen meer te worden gekapt. In het verleden is 70% van de bomen gekapt ten behoeve van brandhout. Dit project compenseert de uitstoot van 50.000 ton CO2 per jaar.

Land Rover

In China voert Climate Care een windenergieproject uit in de provincie Hebei. Dit project compenseert 100.000 ton CO2 per jaar. Dit project moet het vertrouwen in schone energie stimuleren in een land dat zwaar leunt op gebruik van fossiele brandstoffen.

UnitedConsumers
Land Rover koopt BowlerLand Rover koopt Bowler
19 december 2019
Land Rover nr. 7 terug naar AmsterdamLand Rover nr. 7 terug naar Amsterdam
12 december 2019
Land Rover onthult nieuwe DefenderLand Rover onthult nieuwe Defender
10 september 2019
Range Rover Velar als Carbon EditionRange Rover Velar als Carbon Edition
18 juni 2019