29 mei 2008
 

Land Rover

Land Rover bestaat 60 jaar

Autozine
29 mei 2008 | 60 Jaar geleden beleefde een spraakmakende auto zijn wereldpremière: op 30 april 1948 werd op de AutoRAI in Amsterdam de originele Land Rover voor het eerst aan het publiek getoond. De huidige Defender is nog steeds zichtbaar een afstammeling van dat eerste model, dat tegenwoordig 'Series 1' heet. Uitzonderlijk is dat ze zelfs nog enkele onderdelen gemeen hebben: een olievulplug en een klamp om de kap van de 90 Soft Top vast te zetten. Maar de rest van de technologie heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt.
Profile
 
Info

Vanaf dat eenvoudige begin is Land Rover in zestig jaar tijd uitgegroeid tot succesvol merk, met een programma van vijf modellen, aangevoerd door de Range Rover, en met verkopen die elk jaar records breken. Zo werden in 2007 wereldwijd zo'n 226.000 Land Rovers verkocht. Over de hele wereld zal Land Rover deze zomer zijn 60e verjaardag vieren met verschillende speciale activiteiten en evenementen.

Land Rover

De fabrieken in Solihull (bij Birmingham) en Halewood (bij Liverpool), en de ontwerp- en ontwikkelingsfaciliteiten in de Engelse Midlands bieden werk aan zo'n 8.500 personen. Daarnaast is Land Rover naar schatting ook nog eens verantwoordelijk voor 40.000 arbeidsplaatsen bij toeleveranciers.

Land Rover's avontuurlijke instelling was al direct vanaf het prille begin duidelijk. Avonturiers, boeren, wetenschappers, natuurbeschermers en ontdekkingsreizigers hebben alle gebruik gemaakt van de capaciteiten die een Land Rover biedt om de meest afgelegen en onbegaanbare gebieden op aarde te kunnen bereiken. Al 60 jaar zijn Land Rovers in gebruik bij tal van humanitaire en natuurbeschermings-organisaties. Tegenwoordig heeft Land Rover formele banden met de Born Free Foundation, Biosphere, Earthwatch, the Royal Geographical Society (with IBG) en de China Exploration and Research Society.

Land Rover

Phil Popham, Managing Director van Land Rover, verklaart: "De geschiedenis van Land Rover is lang en succesvol – en de toekomst is al even opwindend. Eerder dit jaar hebben we met de LRX een voorproefje gegeven van onze mogelijke toekomst: een concept van een diesel-hybride cross-coupé".

UnitedConsumers
Land Rover koopt BowlerLand Rover koopt Bowler
19 december 2019
Land Rover nr. 7 terug naar AmsterdamLand Rover nr. 7 terug naar Amsterdam
12 december 2019
Land Rover onthult nieuwe DefenderLand Rover onthult nieuwe Defender
10 september 2019
Range Rover Velar als Carbon EditionRange Rover Velar als Carbon Edition
18 juni 2019