16 februari 2022

Land Rover

Jaguar Land Rover kiest voor nVidia

16 februari 2022 - Jaguar Land Rover is een meerjarige, strategische samenwerking aangegaan met NVIDIA, leider op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en informatica, om gezamenlijk de volgende generatie autonome rijsystemen en op AI-gebaseerde diensten en klantervaringen te ontwikkelen.
AutoCoach

Vanaf 2025 maken alle nieuwe auto's van Jaguar en Land Rover gebruik van het NVIDIA DRIVE softwareplatform met een breed scala aan actieve veiligheidssystemen, autonome rij- en parkeersystemen en bestuurdersassistentiesystemen. Binnenin biedt het systeem ook AI-functies, onder andere voor het monitoren van de bestuurder en inzittenden en voor geavanceerde visualisatie van de omgeving rondom de auto.

Land Rover

Deze totaaloplossing is gebaseerd op NVIDIA DRIVE Hyperion, bestaande uit DRIVE Orin gecentraliseerde AV-computers; DRIVE AV- en DRIVE IX-software; veiligheids-, beveiligings- en netwerksystemen; en omgevingssensoren. DRIVE Orin is het brein van de auto en stuurt het Jaguar Land Rover Operating System aan, terwijl DRIVE Hyperion fungeert als het centrale zenuwstelsel.

Jaguar Land Rover zal ook gebruikmaken van intern ontwikkelde datacenteroplossingen met NVIDIA DGX om AI-modellen te trainen, evenals DRIVE Sim-software op basis van NVIDIA Omniverse voor real-time fysiek nauwkeurige simulaties. De softwaregestuurde functies van Jaguar Land Rover en de end-to-end verificatie- en validatiearchitectuur maken het mogelijk om de auto zijn gehele levensduur te voorzien van assisterende en autonome rijdiensten met behulp van over-the-air software-updates.

XLLease
Dutchlease