2 oktober 2014
Feedback
Land Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport

Land Rover toont Discovery Sport in Parijs

Autozine
2 oktober 2014 | Land Rover toont van 4 t/m 19 oktober op de Autosalon van Parijs de nieuwe Discovery Sport voor het eerst aan het grote publiek. Tevens is in Parijs de vanafprijs bekendgemaakt van deze premium-SUV, die vanaf januari 2015 bij de Nederlandse dealers staat en beschikbaar is vanaf 40.700 euro.
 

Het nieuwe model biedt, evenals de grotere Land Rover Discovery, de optie van zeven zitplaatsen via een 5+2-zits interieurconfiguratie. Bovendien is dit 5+2-zits interieur gerealiseerd zonder toename van de exterieurafmetingen, zodat de nieuwe Discovery Sport niet groter is dan bestaaande 5-zits SUV's.

Land Rover Discovery Sport

Direct vanaf de introductie is de Discovery Sport beschikbaar met drie viercilinder motoren; een 2,0-liter turbo benzinemotor en twee 2,2-liter turbodiesels. Vierwielaandrijving is standaard, waarbij de diesels de keuze bieden uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 9-traps automatische transmissie. De benzinemotor wordt standaard gecombineerd met een 9-traps automaat. Later in 2015 volgt een zuinigere ED4 turbodiesel met een beoogde CO2-emissie van 119 g/km.

De nieuwe Land Rover Discovery Sport staat vanaf eind januari 2015 bij de Nederlandse dealers en krijgt een vanafprijs van € 40.700 (incl BTW en BPM).

Land Rover Discovery Sport