3 september 2014
Land Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport

Land Rover lanceert Discovery Sport

Autozine
3 september 2014 | Land Rover heeft de Discovery Sport onthuld, een sportieve versie van de Discovery. Dit nieuwe lid van de nieuwe Discovery familie is beschikbaar met een 5+2-zits interieurconfiguratie, maar is niet groter dan bestaande 5-zits premium SUV's. Het nieuwe, progressieve design van de Discovery Sport zet met zijn proporties, houding en geoptimaliseerde interieurvolume de toon voor de nieuwe Discovery familie.

Op zoek naar een Land Rover Discovery Sport?
bynco heeft er 2 vanaf € 24.895,-

Land Rover Discovery Sport

Land Rover onthulde de nieuwe Discovery Sport op digitale wijze op Spaceport America in New Mexico, USA. Gevoel voor avontuur speelt namelijk een rol bij het interieurontwerp van de Discovery Sport, dat als het ware rondom de inzittenden is ontworpen. Het onderscheidt zich door het gebruik van hoogwaardige materialen en een krachtige, verticale ontwerptaal voor de middenconsole die een visuele link legt met het premium design van het exterieur.

Land Rover Discovery Sport

Daarbij spreekt de Discovery-kernwaarde van veelzijdigheid uit praktisch alle elementen van het interieur. Zo bevinden zich overal in het interieur handige opbergmogelijkheden en kunnen tot vier 12V- en zes USB-oplaadpunten worden geïntegreerd voor alle drie de zitrijen, waarmee gelijktijdig meerdere apparaten kunnen worden gevoed.

Verschillende innovaties hebben de introductie mogelijk gemaakt van een veelzijdige 5+2-zits interieurconfiguratie; de eerste keer dat een dergelijke optie in een compacte Land Rover wordt aangeboden. Deze wordt mede mogelijk gemaakt door een nieuwe multi-link achterwielophanging die niet alleen zorgt voor een uitstekende rijdynamiek, maar ook extra interieurruimte mogelijk maakt achter de tweede zitrij.

Land Rover Discovery Sport

In combinatie met soepele, lange veerwegen zorgt de achterwielophanging dat de Discovery Sport op de weg een comfortabel, geraffineerd rijgedrag biedt, met behoud van de grote omvang van all-terrain capaciteiten waar Land Rover om bekend staat. Met een aanloop-, afloop- en overloophoek van respectievelijk 25, 31 en 159 graden, Terrain Response-technologie en een doorwaaddiepte van 600 mm, belooft de Discovery Sport onder alle omstandigheden de vertrouwde Land Rover capaciteiten.

Zoals bij iedere nieuwe Land Rover, had veiligheid de grootste prioriteit bij de ontwikkeling van de nieuwe Discovery Sport. Resultaten hiervan zijn de eerste voetgangersairbag in deze klasse, een nieuw Autonomous Emergency Braking-systeem en een carrosserieconstructie waarin zowel ultra-high-strength staal als lichtgewicht aluminium is toegepast.

Land Rover Discovery Sport
AutoCoach

Dit is slechts een fractie van de geavanceerde uitrusting die beschikbaar is voor de Discovery Sport en die onder andere ook een nieuw 8" touchscreen, een achterbank met 'slide & recline'-functie en een Head-Up Display omvat.

Direct vanaf de introductie is de Discovery Sport beschikbaar met drie viercilinder motoren; een 2,0-liter turbo benzinemotor en twee 2,2-liter turbodiesels. Deze bieden alle Stop/Start-technologie, directe hogedruk brandstofinspuiting, lage inwendige wrijving en Smart Regenerative Charging voor uitstekende prestaties en efficiency.

Land Rover Discovery Sport

Later in 2015 volgt een high-efficiency ED4 turbodiesel met een beoogde CO2-emissie van 119 g/km. De Discovery Sport is verkrijgbaar met handgeschakelde zesversnellingsbak of negentraps automatische transmissie en met voorwiel- of vierwielaandrijving.

De Discovery Sport zal worden geproduceerd in Land Rovers Halewood-fabriek bij Liverpool. De Nederlandse introductie volgt begin 2015, waarna de Discovery Sport naast de huidige, zevenzits Discovery zal worden aangeboden.

DiscoverySport krijgt mild hybrid dieselDiscoverySport krijgt mild hybrid diesel
12 mei 2021
LandRover Discovery Sport verbeterd 2020LandRover Discovery Sport verbeterd 2020
21 mei 2019
Land Rover presenteert houten schuilhutLand Rover presenteert houten schuilhut
8 december 2016
Land Rover Discovery sport trekt 100 tonLand Rover Discovery sport trekt 100 ton
16 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum