14 september 2015
Land Rover Discovery Sport

Land Rover

Discovery Sport Dynamic debuteert op IAA in Frankfurt

Autozine
14 september 2015 | Land Rover introduceert de Discovery Sport Dynamic op de IAA in Frankfurt.De Discovery Sport Dynamic is voorzien van enkele uiterlijke aanpassingen, waaronder details in de kleur Narvik Black, in de kleur van de carrosserie gespoten lijsten en deurgrepen en de keuze uit nieuwe 19- en 20-inch grote lichtmetalen velgen. In combinatie met andere interieur-kleuren en een aangepast design creƫert de nieuwe Dynamic-optie een krachtiger ontwerp.

Op zoek naar een Land Rover Discovery Sport?
DAS import heeft er 297 vanaf € 16.774,-

Land Rover Discovery Sport

De terreincapaciteiten van de Discovery Sport zijn naar een hoger plan gebracht door toepassing van All Terrain Progress Control (ATPC). ATPC is een systeem dat bestuurders de mogelijkheid biedt om in het terrein een bepaalde snelheid in te stellen en aan te houden. Op deze manier kan de bestuurder zich off-road volledig op het besturen concentreren. ATPC is ontwikkeld door de 4WD-specialisten van Land Rover. Het systeem werkt als een soort cruise control op snelheden tussen 2 en 30 km/u. Daarnaast past het systeem het gedrag van de auto aan het soort terrein aan waardoor zelfs beginnende bestuurders de controle van een geoefende off-road-bestuurder ervaren.

Land Rover Discovery Sport

ATPC is daarnaast voorzien van een launch-functie waarmee de auto soepel en makkelijk optrekt, zelfs op moeilijk begaanbaar terrein of op een gladde ondergrond zoals sneeuw, ijs en nat gras.

Verder is de lijst opties met technologieën van de Discovery Sport aangevuld met een nieuw systeem waarmee de bestuurder de achterklep automatisch kan openen en sluiten.

Land Rover Discovery Sport

Om kopers de meest efficiënte uitvoering te helpen kiezen, heeft Land Rover 'E-Capability' aan de Discovery Sport toegevoegd. Modellen die de best mogelijke CO2-uitstoot van iedere variant leveren zijn herkenbaar aan een blauw SPORT-embleem achterop de auto.

De Discovery Sport E-Capability eD4 produceert een CO2-uitstoot van 123 g/km. De versie met 2WD, die is voorzien van 150 pk sterke Ingenium dieselmotor, is bovendien zuiniger en efficiënter dan de versie met 4WD. Deze uitvoering is daardoor in het bijzonder bedoeld voor zakelijke klanten.

Land Rover Discovery Sport

De Discovery Sport, het eerste lid van de nieuwe Discovery-familie van Land Rover, is begin 2015 geïntroduceerd. Het aantal verkochte exemplaren voor het eerste half jaar van 2015 is bijna 30.000.

Op zoek naar een Land Rover Discovery Sport?
bynco heeft er 1 vanaf € 25.495,-

Land Rover Discovery Sport

LandRover Discovery Sport verbeterd 2020LandRover Discovery Sport verbeterd 2020
21 mei 2019
Land Rover presenteert houten schuilhutLand Rover presenteert houten schuilhut
8 december 2016
Land Rover Discovery sport trekt 100 tonLand Rover Discovery sport trekt 100 ton
16 juni 2016
Land Rover Discovery Sport met Tile BlueLand Rover Discovery Sport met Tile Blue
3 mei 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum