3 december 2014
Land Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport haalt 5 EuroNCAP sterren

Autozine
3 december 2014 | De nieuwe Land Rover Discovery Sport heeft de maximale score van vijf sterren behaald bij de stringente veiligheidstests van EuroNCAP. De nieuwe Discovery Sport is uitgerust met een aantal nieuwe veiligheidssystemen, zoals de nieuwe voetgangersairbag (Pedestrian Protection System). Dit systeem is geïntegreerd in de achterzijde van de motorkap en wordt binnen 60 milliseconden geactiveerd na contact tussen een voetganger en het front van de auto. Hiermee wordt letsel als gevolg van contact met de voorruit en voorste dakstijlen sterk gereduceerd.

Op zoek naar een Land Rover Discovery Sport?
DAS import heeft er 297 vanaf € 16.774,-

Land Rover Discovery Sport

Een andere Land Rover primeur is het autonome noodstopsysteem (Autonomous Emergency Braking), dat gebruikmaakt van een digitale stereocamera naast de achteruitkijkspiegel om objecten voor de auto waar te nemen die een potentieel botsrisico vormen. Het systeem waarschuwt de bestuurder met een melding in het instrumentenpaneel en met een geluidssignaal. Indien het systeem berekent dat een botsing waarschijnlijk is, bijvoorbeeld omdat de bestuurder niet snel genoeg reageert of omdat er plotseling iets op de rijbaan komt, remt het automatisch de auto af en reduceert daarmee de botssnelheid.

Land Rover Discovery Sport

In alle uitvoeringen van de Discovery Sport, inclusief modellen met het optionele 5+2-zits interieur, is bepaald dat voor alle zitplaatsen een hoog niveau van inzittendenbescherming geldt, ongeacht lichaamslengte of leeftijd. Zelfs op de derde zitrij worden standaard gordelspanners toegepast om de bescherming verder te verbeteren.

Murray Dietsch, Director of Land Rover Programmes, verklaart: "Het veiligheidsteam heeft zich enorm ingespannen om te zorgen dat de nieuwe Discovery Sport een veiligheidsniveau biedt dat niet eerder is gerealiseerd in het compacte SUV-segment. Daarbij spelen naast beproefde Land Rover veiligheidssystemen ook nieuwe, baanbrekende en innovatieve systemen een belangrijke rol". De nieuwe Discovery Sport is ook uitgerust met een compleet programma actieve en passieve veiligheidssystemen, inclusief Dynamic Stability Control, Electronic Traction Control, Roll Stability Control, antiblokkeer remsysteem, noodstop-remlicht en Lane Departure Warning. Daarnaast zijn nog aanvullende systemen mogelijk als Blind Spot Monitor met Closing Vehicle Sensing, Reverse Traffic Detection en Traffic Sign Recognition.

De nieuwe, compacte Discovery Sport heeft een uiterst sterke en stijve carrosserie van zeer sterk staal en Boronstaal, met een dak dat 4,5 keer het voertuiggewicht kan dragen. De auto heeft ook een uitgebreide inzittendenbescherming, inclusief front-, zij- en curtain-hoofdairbags voor bestuurder en voorpassagier, knie-airbag voor bestuurder en curtain-hoofdairbags voor buitenste achterpassagiers.

Op zoek naar een Land Rover Discovery Sport?
bynco heeft er 1 vanaf € 25.495,-

Land Rover Discovery Sport

LandRover Discovery Sport verbeterd 2020LandRover Discovery Sport verbeterd 2020
21 mei 2019
Land Rover presenteert houten schuilhutLand Rover presenteert houten schuilhut
8 december 2016
Land Rover Discovery sport trekt 100 tonLand Rover Discovery sport trekt 100 ton
16 juni 2016
Land Rover Discovery Sport met Tile BlueLand Rover Discovery Sport met Tile Blue
3 mei 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum