25 februari 2006
 

Lancia

Lancia viert 100 jarig bestaan in Geneve

Autozine
25 februari 2006 | Tijdens de Internationale Autosalon van Geneve tracteert Lancia de bezoekers op een mix van historische en moderne Lancia's. In het kader van het 100-jarig bestaan neemt Lancia het publiek als het ware mee op reis door de geschiedenis van het merk. De meest aansprekende, klassieke Lancia's worden geflankeerd door de jongste modelgeneratie.
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
 

Ter illustratie van het 100 jarig jubileum van Lancia, wordt een tweetal specials gepresenteerd op de Zwitserse beursvloer: de Lancia Ypsilon Centenario edition en de Lancia Musa Centenario edition. Vanaf april zijn beide versies beschikbaar. Kenmerken van de Centenario edition zijn de two tone kleurstelling en het orginele Centenario logo, dat wordt geplaatst op de B-stijl. Er zijn 13 kleurcombinaties mogelijk. Nieuw voor de Lancia Musa Centenario edition is tevens een 90 pk versie van de 1.3 MultiJet 16v krachtbron (komt naast de 70 pk variant).

Lancia

Uiteraard ontbreekt het absolute vlaggenschip van Lancia niet in Geneve. In het kader van modeljaar 2006 krijgt de auto een nieuwe dieselmotor in het vooronder. Het betreft hier een 2.4 MultiJet 20v vijfcilinder common-rail turbodiesel. De basisgegevens van deze krachtbron zijn: 185 pk en een maximum koppel 330 Nm bij 1500 t/min.

Een andere eye-catcher op de Lancia-stand is de Ypsilon MomoDesign. Deze trendy variant werd ontwikkeld in samenwerking met het MomoDesign Styling Centre. Het Italiaanse Momo is het meest bekend door haar brede productaanbod van sportieve auto-accessoires. Daarnaast brengt Momo onder het label MomoDesign een selectie lifestyle artikelen op de markt. Denk hierbij aan scooter-helms, zonnebrillen en tassen. De Lancia Ypsilon MomoDesign is herkenbaar aan het matzwart gelakte dak en stijlen (voor het eerst toegepast op een massaproductie auto), in combinatie met de non-metallic body. Er is een viertal kleurcombinaties mogelijk: zwart/zwart, ivoor/zwart, oranje/zwart en rood/zwart.

Lancia

Tijdens de Salon van Geneve toont Lancia vier iconen uit het verleden: de Beta Torpedo, Aurelia GT, Fulvia Coupe en uiteraard het rallywapen de Delta HF integrale EVO Martini. Dit kwartet werd tevens op de gevoelige plaat vastgelegd door een van de bekendste Italiaanse fotografen, Fulvio Bonavia, ter gelegenheid van de speciale kalender 1906-2006: Once upon a time. Lancia brengt deze kalender uit als startschot voor alle festiviteiten in het jubileumjaar 2006.