27 november 2002
 

Lancia Granturismo

bijzonder studiemodel bij lancia op motorshow van bologna

Autozine
27 november 2002 | De stand van Lancia op de 27e Bologna Motor Show toont een bijzonder studiemodel. Designers van het Lancia Style Centre zijn voor iedereen zichtbaar aan het werk met al hun hulpmiddelen: van potlood en papier tot krachtige computers. Een van hun recente werken is het prototype Lancia Granturismo.
 

De Lancia Granturismo is volgens de ontwerpers een ontmoeting tussen de eisen die aan een 21e eeuwse auto worden gesteld en een verlangen naar schoonheid. Bovendien is het studiemodel onmiskenbaar een Lancia, met stylingkenmerken uit de rijke traditie van het Italiaanse merk. Zoals het een Lancia betaamt, combineert de Granturismo stijl en technologie. Stijl in de topkwaliteit materialen zoals walnotenhout en marmer (!), technologie in de beelden op de geavanceerde beeldschermen in het interieur.

Lancia

De Lancia Granturismo is 4,26 meter lang, 1,92 meter breed en 1,41 meter hoog. Hij is gebouwd op het platform van de Thesis en uitgerust net een ruim, volledig glazen passagierscompartiment. Het prototype is het resultaat van een joint venture tussen het Lancia Style Centre, Studio Carcerano en Carrozzeria Maggiora.

De Granturismo is niet zomaar een stijloefening; het is een testcase voor de vormen van nieuwe Lancia modellen voor de nabije toekomst.