25 april 2003
 

Lancia Granturismo Stilnovo

Lancia Granturismo Stilnovo conceptcar

Autozine
25 april 2003 | Eerst was er de Lancia Granturismo, een prototype dat ontstond uit een samenwerking tussen het Lancia Style Centre, Studio Carcerano en Carrozzeria Maggiora. Nu is het tijdens de Motorshow van Barcelona de beurt aan de Lancia Granturismo Stilnovo, een conceptcar met een bijzonder aantrekkelijk design. De Granturismo Stilnovo is een tastbaar testobject voor de vormen en styling van toekomstige Lancia modellen.
Profile
 

De conceptauto is 4236 mm lang, 1828 mm breed en 1465 mm hoog. De algemene lay-out van de Granturismo Stilnovo is gebaseerd op de ideeen van een virtueel glazen huis gecombineerd met een potente, dynamische carrosserie. De zijkanten geven de auto eenheid en lijken elkaar te omhelzen. De onderscheidende lijnen, reeds getoond op de Granturismo en de nieuwe Ypsilon, zijn voorbestemd om te worden gebruikt voor toekomstige Lancia modellen. Andere vermeldenswaardige aspecten zijn de gebeeldhouwde vormen en de subtiele verwijzingen naar klassieke Lancia lijnen.

Lancia

Tot de meest in het oog springende aspecten van het concept behoren: een dragende boog, bijna als een boogbrug (een hommage aan Pier Luigi Nervi en Santiago Calatrava); een trapeziumvormige boog aan de achterzijde die de taillelijn ontmoet om de auto visueel te ondersteunen.

Het passagierscompartiment is ontworpen om tegemoet te komen aan de wensen van deze tijd: luxe, multifunctionaliteit en ingetogen rijplezier. Voorbeelden zijn de ver naar voren geplaatste voorruit en het langgerekte dak, waardoor de Lancia Granturismo Stilnovo volgens de makers meer interieurruimte biedt dan gebruikelijk in deze klasse.

Lancia