5 november 2021
 

Kia Sportage

Kia start productie Europese Sportage

Autozine
5 november 2021 | Kia is in de fabriek in Åilina, Slowakije, begonnen met de productie van de geheel nieuwe Sportage. De vijfde generatie is de nieuwste van een grote line-up Sportage-modellen die sinds 2006 in deze fabriek van de band zijn gerold. Kia heeft er inmiddels zo'n twee miljoen exemplaren van de SUV gebouwd voor de Europese markt.

Voor het eerst in het 28 jarige bestaan van de Sportage is er een speciaal voor Europa ontworpen, ontwikkelde en geoptimaliseerde versie. De SUV is gebaseerd op een nieuwe architectuur en combineert een slank en gespierd exterieurdesign met een modern interieur. Hij staat bol van de techniek en biedt onder meer een infotainmentsysteem met een zwevend, gebogen display dat het allernieuwste op het gebied van connectiviteit bevat.

Kia Sportage

De hybride aandrijflijnen van de nieuwe Sportage verhogen de prestaties terwijl ze de uitstoot en het brandstofverbruik verlagen. Hij wordt leverbaar in drie verschillende, geëlektrificeerde versies: mild-hybride (MHEV), hybride (HEV) én plug-in hybride (PHEV).

De Slowaakse fabriek heeft inmiddels drie generaties van de Sportage geproduceerd, te beginnen met het model van de tweede generatie in 2006. Sindsdien zijn er in Slowakije ongeveer twee miljoen exemplaren van de Sportage geproduceerd, met 104.500 stuks van de tweede generatie, 797.500 van de derde generatie en meer dan een miljoen exemplaren van het uitgaande model, dat eind 2015 in productie ging. Eerder dit jaar produceerde deze fabriek de vier miljoensteKia in Europa sinds de fabriek is geopend in 2006.

De nieuwe Kia Sportage arriveert begin 2022 in Nederland. De Nederlandse prijzen en specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Wittebrug
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia onthult nieuwe Sportage 2021Kia onthult nieuwe Sportage 2021
1 september 2021
Kia toont schets nieuwe SportageKia toont schets nieuwe Sportage
25 augustus 2021
Kia kondigt 5e generatie Sportage aanKia kondigt 5e generatie Sportage aan
31 mei 2021
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum