28 september 2002
 

Kia Rio (2000 - 2005)

Kia introduceert vernieuwde Rio

Autozine
28 september 2002 | Op de Paris Motor Show lanceert Kia de nieuwe Rio. De nieuw ontworpen voorzijde van deze gezinsauto trekt daarbij vooral de aandacht. Bumper, grille, motorkap, zijschermen en koplampen vormen een strakker geheel dan voorheen. Ook de achterzijde van zowel de sedan als de hatchback zijn opnieuw vormgegeven. Bij de sedan is de kentekenplaathouder in de achterklep opgenomen.
UnitedConsumers
 

Het design van de vernieuwde Rio is ten opzichte van zijn voorganger op talloze punten verfijnd. Het nieuwe front van de Rio past nu bij de andere modellen van het Kia-gamma. Bij alle uitvoeringen van de Rio zijn de bumpers in de kleur van de carrosserie gespoten. De achterzijde is moderner dankzij de bijzonder gevormde achterlichten van helder glas. In het interieur is het dashboard vernieuwd en meer ergonomisch ingedeeld. Verbeterde bekledingsmaterialen moeten het comfort in de Rio verhogen. De ingenieurs van Kia hebben ook veel aandacht besteed aan geluidsisolatie. Het motorgeluid in het interieur is verminderd dankzij het gemonteerde isolatiemateriaal.

Kia Rio (2000 - 2005)

Door de in verhouding lange wielbasis van 2,41 meter biedt de Rio veel interieurruimte. De Rio is en blijft daarmee een van de grootste auto's in zijn prijsklasse. In de lengterichting meet de auto 4,24 meter. Hij is 1,67 meter breed en 1,42 meter hoog.

De nieuwe Rio staat vanaf begin volgend jaar bij de Nederlandse Kia-dealers.