25 april 2019
 

Forum Kia Rio (2000 - 2005)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 4 februari 2014

Ervaring met auto: Wij kochten deze auto omdat dit voor gezin met nog jonge kinderen een goed alternatief was ten opzichte van andere modellen; was goedkoop in de wegenbelasting, groot en niet duur.
Wij hebben de distributieriem laten vervangen, deze komt ongeveer elke 75.000 km. Da's krap maar, wel veilig. Wij hebben op verschillende plaatsen gevraagd wat de kosten zouden zijn, en kwamen er achter dat de Kia zelf de beste oplossing was. We zijn nog terug geroepen om een slangentje te vervangen.
Verder hebben wij de koppeling vervangen, allemaal normaal onderhoud, wat we nu zien aan onze bij 14 jaar oude auto is dat het metaal langzaam aan het vergaan is. Mijn achterklep sluit niet meer omdat mijn slothouder niet meer vast zit. De koppeling houder op het frame was afgebroken. Nu begint het slot het heel zwaar te toen kort om metaal moeheid begint toe te slaan. Niks wat je niet kan repareren met een beetje las werk tuurlijk maar vind het wel jammer.
We hebben 4 jaar lang met groot plezier Kia gereden hoewel we al jaren een trillend rechtervoor poot hebben zijn we er eindelijk uit wat het is (waar de fuseekogel invalt sluit niet goed), maar nooit echt grote problemen gehad wat betreft wegligging.
Nu na 5 jaar hebben we besloten om naar een andere auto te gaan. De kosten worden langzaam aan veel te hoog. Op dit moment doet het achterraam verwarming het niet meer, de blower is er mee uitgescheden 1 van de sleutelchips is aan vervanging toe. Daar komt bij dat mijn zoontje nu 12 is en langzaam groter en groter word en straks niet meer past, hoewel ik met mijn 1.60 makkelijk pas achter mijn vriend van 1.80 maar ja de gemiddelde persoon is natuurlijk 2.00 tegenwoordig. Het is geen super auto nooit geweest, maar ja je kan het niet vergelijken met een topper als Volkswagen of Peugeot want in die prijsklasse ligt hij gewoon niet, dus moet je kijken naar de prijs en wat je er voor terug krijgt, en dat is heel veel auto.

Uitvoering1.5 Rs
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit5 jaar
KM-stand225 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 24 september 2011

Ervaring met auto: Prima auto, alleen als extra distributieriem een keer laten vervangen, volgens advies van Kia ivm leeftijd auto. Verder nooit problemen mee gehad.

Uitvoering1.3 Rs
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit3 jaar
KM-stand47.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 15 maart 2011

Ervaring met auto: Zeer goede gezinsauto. Heeft mij 6 jaar lang probleemloos overal naar toe gebracht.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit6 jaar
KM-stand78.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 20 oktober 2010

Ervaring met auto: Voor weinig geld veel auto. Beetje log vergeleken met vorige auto: Peugeot 205, ook 75 PK maar veel lichter.
Pas onlangs accu vervangen, nog geen uitlaat of koppeling. Banden slaan gauw door, helemaal bij nat wegdek. Zijn die Koreaanse banden echt zo slecht en Michelins zoveel beter? Verbruik stad 1:11, snelweg 1:14, gehoorzaam aan max. toegestane snelheid.
Reparaties: achterschokbrekers en 2x achter-remcilinder, 2e keer garantie uit coulance.

Uitvoering1.3 LS
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit7 jaar
KM-stand105.000 km
DealerIndumij

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 15 maart 2010

Ervaring met auto: Na een half jaar behoorlijke spijt van de Rio. Het verbruik is waardeloos, zeker op kortere stukken haalt hij de 1 op 10 net.
Beenruimte achterin is echt te klein, je moet de voorstoelen naar voren schuiven om iemand plek te kunnen bieden. Bij regen loopt de kofferruimte vol met water, met als gevolg dat de ruimte voor het reservewiel vol water loopt.
Bij 47.000 km de versnellingsbak moeten laten reviseren, maakt nu weer hetzelfde krakende geluid. De koppeling is bijna op bij 50.000 km (ligt echt niet aan mij). Maakt een rammelend geluid aan de rechter schokbreker, zeer irritant. Minimaal 1x per week word je flink door elkaar geschud doordat de motor gaat stotteren, terwijl dit verholpen zou moeten zijn door de dealer.
En bovendien: het zit voor geen meter, je zit bijna op de grond, waardoor het van de buitenkant uitziet alsof je als dwerg in de auto zit. Mijn advies: koop hem niet!

Ervaring met verkoop: Goede service, koop was geen probleem. Deden moeilijk over de garantie, 6 maanden bovag. Dat de bak gereviseerd moest worden was het probleem niet. Maar het rammelende geluid kwam volgens hen door spullen in de achter bak, het is toch echt een schokbreker. Het stotteren kwam doordat een marter aan de kabels had gevreten, terwijl hier in de verste verte geen marter te bekennen is.

Uitvoering1.3 Visto
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand51.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor4
  
 
Reactie van: Angelomolewyk, datum: 1 juli 2014

Antwoord: Dit ligt aan de puntlasnaden boven de achter klep(achterkant dak) oven dicht kitten en dan is het opgelost.

  

, datum: 9 juni 2009

Ervaring met auto: Let op tijdig vervangen van de distributiesnaar is uitgevoerd en of de afstandsbediening van de centraledeurvergrendeling en/of de ontvanger/zender werkt.

Ervaring met verkoop: Goed opletten of alles wordt nagekomen en of alles klopt. Aangeven wat je vind vooraf
aan de definitieve koop. Dus vervanging distributiesnaar of nieuwe banden of poetsen oid. Verder blijft bij iedere verkoop altijd belangrijk met bovag garantie en NAP.

UitvoeringLsic
Brandstoflpg
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand130.900 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 8 maart 2009

Ervaring met auto: Veel voor weinig. Riante kofferbak en nette afwerking. Algehele indruk positief. Hyundai motortechniek voor probleemloos rijden. Zal zeker weer een kopen.

Uitvoering1.3rs
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand44.000 km
DealerBlokhuis

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 »