2 september 2022
Kia XCeed
Nieuws

Kia XCeed

Kia start productie vernieuwde XCeed

2 september 2022 - In het Slowaakse Zilina is de productie van de vernieuwde Kia XCeed voor modeljaar 2022 van start gegaan. Door vergaande automatisering is het productieproces relatief efficiƫnt en duurzaam.

Op zoek naar een Kia XCeed 1.4 T-GDi DynamicPlusLine DTC?
bynco heeft er 42 vanaf € 22.495,-

Kia XCeed 1.4 T-GDi DynamicPlusLine DTC

In Zilina wordt naast de vernieuwde XCeed ook de andere modellen uit de Ceed-familie en de nieuwe Sportage geproduceerd. De fabriek is recentelijk ingrijpend vernieuwd. Zo worden er 40 nieuwe robots ingezet, onder meer in de assemblagehallen en de spuitcabines. Dit is onderdeel van een langetermijnplan dat als doel heeft om met automatisering een efficiënter en ecologisch verantwoord productieproces te realiseren. De fabriek in Zilina gebruikt op dit moment al 100% duurzame energie voor de dagelijkse operatie. Warmte en water uit de spuitinrichting worden gerecycled om de afvalstroom te verminderen.

Kia XCeed

De nieuwe Kia XCeed heeft een opvallend coupédesign en een nieuw interieur met diverse connected mogelijkheden. Voor het eerst is de cross-over ook leverbaar in de sportieve GT-line uitvoering. Naast de uitvoeringen met verbrandingsmotor zijn er PHEV-modellen met plug-in hybridetechnologie.

De nieuwe Kia XCeed is te bestellen voor prijzen vanaf € 28.695,-. De levering start nog voor het einde van 2022.

Wittebrug
Remschijf.nl