5 november 2021
Kia Sportage
Nieuws

Kia Sportage

Kia start productie Europese Sportage

5 november 2021 - Kia is in de fabriek in Åilina, Slowakije, begonnen met de productie van de geheel nieuwe Sportage. De vijfde generatie is de nieuwste van een grote line-up Sportage-modellen die sinds 2006 in deze fabriek van de band zijn gerold. Kia heeft er inmiddels zo'n twee miljoen exemplaren van de SUV gebouwd voor de Europese markt.

Op zoek naar een Kia Sportage 1.6 T-GD Hybrid GT-PlusLine?
bynco heeft er 13 vanaf € 35.815,-

Kia Sportage 1.6 T-GD Hybrid GT-PlusLine

Voor het eerst in het 28 jarige bestaan van de Sportage is er een speciaal voor Europa ontworpen, ontwikkelde en geoptimaliseerde versie. De SUV is gebaseerd op een nieuwe architectuur en combineert een slank en gespierd exterieurdesign met een modern interieur. Hij staat bol van de techniek en biedt onder meer een infotainmentsysteem met een zwevend, gebogen display dat het allernieuwste op het gebied van connectiviteit bevat.

Kia Sportage

De hybride aandrijflijnen van de nieuwe Sportage verhogen de prestaties terwijl ze de uitstoot en het brandstofverbruik verlagen. Hij wordt leverbaar in drie verschillende, geëlektrificeerde versies: mild-hybride (MHEV), hybride (HEV) én plug-in hybride (PHEV).

De Slowaakse fabriek heeft inmiddels drie generaties van de Sportage geproduceerd, te beginnen met het model van de tweede generatie in 2006. Sindsdien zijn er in Slowakije ongeveer twee miljoen exemplaren van de Sportage geproduceerd, met 104.500 stuks van de tweede generatie, 797.500 van de derde generatie en meer dan een miljoen exemplaren van het uitgaande model, dat eind 2015 in productie ging. Eerder dit jaar produceerde deze fabriek de vier miljoensteKia in Europa sinds de fabriek is geopend in 2006.

De nieuwe Kia Sportage arriveert begin 2022 in Nederland. De Nederlandse prijzen en specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

AutoCoach
XLLease