16 juni 2022
Kia Sportage
Nieuws

Kia Sportage

Kia Sportage is hybride Trekauto van het Jaar 2022

16 juni 2022 - De Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid heeft hoge ogen gegooid tijdens de Trekauto van het Jaar verkiezing van 2022. De stekker-SUV van Kia is volgens de jury de beste Plug-in Hybrid om een caravan mee te trekken.

Op zoek naar een Kia Sportage 1.6 T-GD Hybrid GT-PlusLine?
bynco heeft er 14 vanaf € 35.815,-

Kia Sportage 1.6 T-GD Hybrid GT-PlusLine

De 6 koppige jury, die bestaat uit experts van binnen en buiten de ANWB en lezers van het ANWB-magazine KampeerKampioen, was op meerdere vlakken onder de indruk van de Kia Sportage met emissievriendelijke aandrijflijn. In het evaluatierapport prijken bovenaan de "stabiele wegligging, flinke motorkracht en de uitstekende zitruimte". De jury ziet ook de vierwielaandrijving van deze Kia als "een belangrijk aankoopargument voor veel caravankampeerders".

Kia Sportage

De nieuwe Kia Sportage Plug-in Hybrid beschikt over een 1.6 T-GDi-benzinemotor in combinatie met een 66,9 kW permanente magneettractie-elektromotor en een 13,8 kWh lithium-ion-polymeerbatterijpakket. De aandrijflijn, die is gekoppeld aan een automatische zesversnellingbak, heeft een gecombineerd systeemvermogen van 265 pk en een maximumkoppel van 350 Nm. Hij levert zijn prestaties tegen een theoretisch brandstofverbruik van 1,1 I/100 km. Het emissievrije rijbereik van maximaal 70 kilometer is meer dan genoeg om diverse dagelijkse ritten elektrisch te rijden

De Kia Sportage Plug-in Hybrid is leverbaar vanaf € 42.595,- en is te bestellen in vier uitvoeringen, die variëren van de DynamicLine tot de sportieve GT-PlusLine.

XLLease