13 maart 2024
Kia EV9
Nieuws

Kia EV9

Kia wint 5 iF Design Awards

13 maart 2024 - Kia is volop in de prijzen gevallen bij De iF Design Awards 2024. Het merk nam vijf awards in ontvangst van de jury van het gerenommeerde designforum. De hoofdrol tijdens de jaarlijkse verkiezing was weggelegd voor de Kia EV9, een prijswinnaar op meerdere fronten, die een Gold Award won. Deze speciale onderscheiding wordt uitsluitend uitgereikt aan de 75 beste ontwerpen wereldwijd en demonstreert de impact van de 'Opposites United' designfilosofie van Kia.

"De EV9 vertegenwoordigt onze niet aflatende drang om nieuwe wegen te bewandelen op het gebied van design, connectiviteit, gebruiksvriendelijkheid, en onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu", aldus Karim Habib, Executive Vice President en Head of Kia Global Design. "Deze prijs is een erkenning van de toewijding en inzet van ons team en benadrukt onze drive om anderen te inspireren met een overtuigend en betekenisvol design".

Kia EV9

De iF-juryleden over de elektrische SUV van Kia: "Door zijn eigentijdse vormtaal zien andere grote SUV's er ouderwets uit, terwijl draaibare stoelen op de tweede rij en het arsenaal aan functionele oplossingen het leven aan boord socialer maken! Wie zei dat duurzaam design niet spannend kan zijn?"

Ook het 'Ki'-infotainmentsysteem van de SUV viel in de prijzen. Het systeem won in de categorie 'Productinterfaces' en weerspiegelt het exterieurdesign van de EV9 en heeft een grafische stijl die aansluit bij de waarden van Opposites United, waarbij gebruik wordt gemaakt van oogvriendelijke, herkenbare kleuren en veel aandacht is besteed aan infotainmentelementen die variëren van pictogrammen tot lettertypen.

Kia sorteerde niet alleen succes bij de jury met de EV9 en het 'Ki'-infotainmentsysteem maar kreeg ook erkenning voor verschillende andere projecten, waaronder de '80 Years of Movement'-communicatie, het design van de 'Windows of Inspiration'-beursstand en de interactieve media experience 'Kia EV Unplugged Ground'.