25 augustus 2022
Kia EV9
Nieuws

Kia EV9

Kia EV9 verkeert in laatste testfase

25 augustus 2022 - Kia is gestart met de laatste, intensieve testen van de EV9. De grote en volledig elektrische SUV, die in het eerste kwartaal van 2023 wordt gelanceerd, is het nieuwe vlaggenschip van het merk. De EV9 is in 44 maanden tijd ontwikkeld om de nieuwe Kia-standaard te worden in design, prestaties, actieradius, rijdynamiek, technologie en comfort. Op elk van deze onderdelen wordt hij momenteel tot het uiterste getest in het R&D-centrum van Kia in Namyang (Korea).

Tijdens deze laatste testfase wordt de EV9 onderworpen aan een groot aantal tests op onder meer heuvelachtig en ruw terrein. Op de kombaan en handling- en slipbanen worden de rijeigenschappen tot in detail beoordeeld. En op de speciaal aangelegde 'Belgische wegen' met de kenmerkende kasseien testen de engineers van Kia het rijcomfort en de bouwkwaliteit van de EV9. Net als elke andere Kia ondergaat de EV9 naast het testprogramma in het R&D-centrum ook intensieve testen op, en naast, de openbare weg.

Kia EV9

Kia gaf vorig jaar tijdens de AutoMobility show in Los Angeles met de Concept EV9 een preview van het nieuwste topmodel. De SUV is geheel ontworpen volgens de 'Opposites United'-designtaal en staat op het Electric Global Modular Platform (E-GMP) van het merk.

De EV9 wordt onthuld in het eerste kwartaal van 2023 en is de tweede geheel elektrische Kia na de EV6.