21 september 2017
Jaguar E-Pace

Jaguar E-Pace

Kunstenaar geeft surrealistische kijk op Jaguar E-PACE

Autozine
21 september 2017 | Jaguars nieuwe E-PACE, speelt de hoofdrol in een serie digitale beelden van een 'verknipte' stedelijke omgeving. De beelden zijn vervaardigd door digitale kunstenaar Chris Labrooy. Hij heeft de kunstwerken gemaakt ter gelegenheid van de introductie van de E-PACE in Noord-Amerika.

Geïnspireerd door het speelse karakter van de Jaguar E-PACE en de sprong waarmee hij tijdens zijn introductie in Londen het Guinness World Record verbeterde, plaatst Labrooy de E-PACE in een serie onwaarschijnlijke situaties. De serie beelden, 'Transposition' genaamd, is vandaag in de Amerikaanse stad Detroit onthuld. De stad staat bekend om zijn automotive geschiedenis en was het decor voor het Amerikaanse debuut van de Jaguar E-PACE.

Jaguar E-Pace

Tijdens de ontwikkeling van de Jaguar E-PACE werkten Design Director Ian Callum en zijn collega's nauw samen met Jaguars team van ingenieurs om de auto zijn eigen speelse karakter te geven. Chris Labrooy werkte vervolgens samen met Jaguars designteam en vervaardigde een serie beelden van de nieuwe Jaguar in zijn natuurlijke habitat, maar dan met de spreekwoordelijke 'twist'.

Jaguar E-Pace

Jaguar heeft ook een korte film uitgebracht die laat zien wat de inspiratie voor de E-PACE is en wat de details achter het design zijn. De film is voorzien van commentaar van Ian Callum, Jaguar's Director of Design. Te zien is hoe de designers de eerste compacte sportieve SUV creëerde. De twee belangrijke thema's bij de realisatie van hun ideeën waren dat de auto een uitgesproken karakter moet hebben en plezier moet bieden. Callum vertelt hoe die tot stand kwamen en welke inspiratie Jaguars racehistorie daaraan heeft bijgedragen.

Jaguar E-Pace

De Jaguar E-PACE heeft een aantal subtiele details die zijn geïnspireerd op tijdloze designkenmerken:

Jaguar E-Pace
  • Een chicane op een circuit - de kenmerkende vormen van een chicane vormden de inspiratie voor elementen in het interieur en het exterieur - zichtbaar in het dashboard en de lichtsignatuur van de achterlichtunits.
  • Leica-camera - de prettig aanvoelende draaiknoppen in het midden van het onderste deel van het dashboard zijn ge├»nspireerd op de verfijnd draaiende lens van de klassieke Leica-camera.
  • Gestalt-theorie - deze theorie beschrijft de visuele waarneming en de manier waarop mensen elementen groeperen in grotere eenheden, zelfs als ze geen verband met elkaar hebben. De matten van de console voorin en de labels aan de stoelbekleding voldoen aan deze theorie en zijn voorzien van een Jaguar-print, die vanuit bepaalde hoeken zichtbaar is.
  • Wildlife - het grappige 'Jaguar-welp'-beeld in de zonwerende band in de voorruit en in het lichtbeeld van de uitstapverlichting dienen bovenal om een glimlach op het gezicht van de berijder en zijn passagiers te toveren.

Op zoek naar een Jaguar E-Pace?
bynco heeft er 2 vanaf € 40.945,-

Jaguar E-Pace

Jaguar E-PACE als R-Dynamic Black EditJaguar E-PACE als R-Dynamic Black Edit
19 mei 2021
Jaguar E-PACE vernieuwd voor 2021Jaguar E-PACE vernieuwd voor 2021
28 oktober 2020
Jaguar E-PACE nu ook als Chequered FlagJaguar E-PACE nu ook als Chequered Flag
2 mei 2019
Jaguar introduceert E-PACEJaguar introduceert E-PACE
14 juli 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum