29 oktober 2012
Infiniti QX70

Infiniti FX

Infiniti FX nu ook als Vettel Edition

Autozine
29 oktober 2012 | De Infiniti FX is nu ook leverbaar in een speciale Vettel Edition. Deze bijzondere uitvoering is geïnspireerd door en ontwikkeld in samenwerking met de huidige wereldkampioen Formule 1. Sebastian Vettel ziet zijn ideaalbeeld in deze krachtigste en duurste Infiniti ooit: een FX met meer focus en vermogen, met speciale aerodynamische, esthetische en technische kenmerken op basis van Vettels Formule 1-ervaring.

De "Vettel-badges" laten zien hoe tevreden de tweevoudige wereldkampioen van Red Bull Racing over het resultaat is, maar zijn betrokkenheid gaat veel verder. Tijdens het traject van concept naar productie speelde Vettel een belangrijke rol bij de ontwikkeling van deze uitvoering. Als lid van het testteam heeft hij ook feedback gegeven waarmee de technici zijn sportieve visie tot leven konden brengen.

Infiniti QX70

Sebastian Vettel blijft een centrale rol spelen in het FX Vettel-project en neemt deel aan de vip-ontvangst voor de 150 mensen die wereldwijd lid worden van deze uiterst exclusieve 'autoclub'. Daartoe behoren VIP-uitnodigingen voor exclusieve events, rijtrainingen met stercoureurs, sessies in een F1-simulator, als passagier meerijden in een driepersoons F1-bolide, unieke proefritten en een ongetwijfeld zeer memorabele feestelijke overdracht van de eerste geproduceerde auto's, die vanaf maart 2013 plaatsvinden.

Eigenaars kunnen de productiestatus van hun auto volgen op de speciale iPads die Infiniti hun uitreikt en die ook zijn te gebruiken om elke mijlpaal op weg naar hun FX Vettel Edition vast te leggen.

Elke Infiniti FX Vettel Edition wordt aangedreven door een atmosferische 309 kW (420 pk) sterke 5,0-liter V8-motor. Hiermee is een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 5,6 seconden mogelijk. De Vettel Edition van de Infiniti FX is lichter en aerodynamischer, met meer neerwaartse druk bij hoge snelheid, doordat is gebruikgemaakt van dezelfde kwaliteit koolstofvezel die ook voor de Formule 1-wagens van Infiniti-partner Red Bull Racing wordt toegepast. De met Alcantara afgewerkte cabine is naar een ontwerp van Sebastian Vettel vormgegeven.

De Infiniti FX Vettel wordt uitsluitend in Moonlight White geleverd en is, afhankelijk van het land, te koop voor prijzen vanaf 120.000 euro. Tegen meerprijs is de koolstofvezel achterspoiler leverbaar.

XLLease
Infiniti introduceert QX70 UltimateInfiniti introduceert QX70 Ultimate
11 september 2015
Infiniti FX tijdelijk als Black / WhiteInfiniti FX tijdelijk als Black / White
7 januari 2013
Infiniti FX ondergaat faceliftInfiniti FX ondergaat facelift
11 april 2012
Infiniti FX nu ook met dieselmotorInfiniti FX nu ook met dieselmotor
28 juni 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum