10 augustus 2016
Infiniti Q60

Infiniti Q60

Productie Infiniti Q60 gestart

Autozine
10 augustus 2016 | De productie van de nieuwe Infiniti Q60 sportcoupé is begonnen in de fabriek in Tochigi in Japan. De Tochigi fabriek produceert Infiniti voertuigen sinds het merk werd gelanceerd in 1989. De lancering van de nieuwe Infiniti Q60 is het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de fabriek. Om te voldoen aan de eisen van het nieuwe model, zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd aan de productielijn en zijn er nieuwe productieprocessen ingevoerd.
AutoCoach

Nieuwe ontwikkelingen in de productietechnieken stellen Infiniti ontwerpers in staat om de scherpe hoeken en lijnen te ontwerpen die kenmerkend zijn voor de Q60. Het stansproces en de assemblagelijnen hebben belangrijke verbeteringen ondergaan, met name door de toepassing van een zogenaamde "deep-body" stans technologie en nieuwe constructie machines voor het unieke, met hars opgebouwde, kofferdeksel van het model. Ter verdere versterking van de kwaliteitscontrole is er een nieuw verlichtingssysteem voor het inspectieproces en een camera en videosysteem aan de lopende band ingevoerd.

Infiniti Q60

Productie, ontwerp en engineering teams werkten nauw samen om ervoor te zorgen dat de unieke kofferdeksel voor Q60 kan worden gerealiseerd met de hoogste kwaliteit in de Tochigi plant. Het is de eerste toepassing waarin het kofferdeksel een hybride combinatie is van een hars laag op een stalen frame. Het geeft Infiniti ontwerpers meer vrijheid om vormen te ontwerpen die kunnen worden gebouwd als een enkel onderdeel.

Een belangrijke uitbreiding op de Tochigi faciliteit is een nieuwe spuitcabine, die uitsluitend is geïnstalleerd voor de productie van de Q60 in de nieuwe "Dynamic Sandstone Red" lak. De glanzende, diep rode afwerking vraagt om een nieuwe set-up, met een combinatie van machines en handmatige processen ontwikkeld door Infiniti's meeste senior coating experts.

De nieuwe spuitcabine stelt werknemers in de Tochigi fabriek in staat om de dikte en kwaliteit van de verf beter te controleren. De nieuw ontwikkelde 'Dynamic Sandstone Red' verf is het resultaat van het testen van enkele honderden variaties van verf samenstellingen en aanbrengmethoden.

Infiniti Q60

Uit het 4.500 leden sterke personeelsbestand van de fabriek zijn 216 hooggeschoolde Takumi (meester ambachtslieden) gekozen om te werken aan de productielijn van Infiniti. Infiniti's Takumi beschikken niet alleen over een bijzonder hoog niveau van technische kennis, maar zijn ook speciaal getraind voor de premium auto-industrie. Ze zijn ook gekozen vanwege hun diepgaande kennis van Infiniti en haar kernwaarden. Trouw aan de Japanse filosofie van Kaizen (continue verbetering) ondergaan Takumi constante en intensieve trainingen om nieuwe technieken en vaardigheden te leren.

Takumi werken in alle onderdelen van de Q60 productielijn, waaronder stansen, body shop, spuiten, assemblage en kwaliteitsborging. Vanuit de Takumi die werken aan de Infiniti productie, zijn nog eens 6 Meister Takumi geselecteerd, die de grootste kennis bezitten van premium auto productie en de wensen en verwachtingen van Infiniti's klanten. Meister Takumi houden toezicht op elk aspect van de Infiniti productie in Tochigi en zorgen ervoor dat de productieprocessen in de fabriek volledig zijn afgestemd op de unieke mix van eigenschappen die producten van Infiniti onderscheidend maken in de markt.

Dutchlease
Infiniti onthult Project Black SInfiniti onthult Project Black S
6 maart 2017
Infiniti Q60 krijgt Connected ServicesInfiniti Q60 krijgt Connected Services
20 september 2016
Infiniti maakt vanafprijs Q60 bekendInfiniti maakt vanafprijs Q60 bekend
5 september 2016
Infiniti introduceert Q60Infiniti introduceert Q60
12 januari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum