12 januari 2016
Infiniti Q60

Infiniti Q60

Infiniti introduceert Q60

Autozine
12 januari 2016 | De Infiniti Q60 beleeft zijn wereldpremière op de 2016 North American International Auto Show. De Q60 is lager en breder dan veel van zijn concurrenten en toont een krachtige elegantie door zijn gedurfde proporties en strakke lijnen. De Q60 wordt gekenmerkt door een volledig nieuwe lichtgewicht  3.0-liter V6 twin-turbo motor, samen met nieuwe adaptieve besturing en een digital gestuurd veringsysteem.
AutoCoach

De high performance 3.0-liter V6 twin-turbo uit de nieuwe en exclusieve VR-aandrijflijn is in eigen huis ontworpen op basis van de brede kennis van het merk op het gebied van zescilinder motoren. De nieuwe VR30 motor is ontworpen om de bestuurder meer kracht te laten voelen en levert 400 pk.

Infiniti Q60

Een viercilinder 2.0 liter turbo benzine met 211 pk is ook verkrijgbaar in de Q60. In combinatie met deze motor wordt de Q60 standaard voorzien van achterwielaandrijving voor een optimale dynamische respons en stuurgevoel.

Infiniti's tweede generatie Direct Adaptive Steering claimt een hoog niveau van stuurgevoeligheid en feedback in de Q60 en de Drive Mode selector geeft de bestuurder de optie om de stuur gevoeligheid en de respons te personaliseren of het vooraf ingestelde programma te gebruiken, zodat de bestuurders hun eigen gevoelens en voorkeuren kunnen uiten.

Designkenmerken, zoals de dubbele boog grille en de halvemaanvormige C-stijlen die naar voren gebogen zijn, zorgen dat de Q60 direct herkenbaar is als een Infiniti-model. De LED-koplampen, die werken in samenwerking met de Light Guide Technology die zorgt dat het licht gelijkmatig over de weg verspreid wordt, zijn ontworpen om de vorm van het menselijk ooglid na te bootsen en geven een verleidelijke gezicht aan de auto. De diep liggende grille toont een sterke verbinding met de twin-turbo V6 motor.

Infiniti Q60

De Q60 is standaard voorzien van nieuw ontworpen 19-inch aluminium velgen. Voor het eerst op een Infiniti sportcoupé zijn optioneel  20-inch wielen beschikbaar voor sommige markten. De ruimten tussen banden en wielkasten zijn kleiner dan ooit. Door een verdere verlaging van het visuele volume van de auto geeft dit een lage, krachtige uitstraling.

Aerodynamische efficiëntie was een belangrijke overweging voor Infiniti's design en engineering teams. De luchtweerstand van 0,28 is mogelijk gemaakt door het vernieuwende ontwerp. Mede hierdoor is het voertuig stabiel bij hoge snelheden en bij sterke zijwinden. Openingen in de voorste spatborden leiden lucht naar de motorruimte, terwijl ook de motorkap van de Q60 is gevormd om de luchtweerstand te verminderen.

De vier-cilinder turbo Q60-modellen zijn standaard uitgerust met een snelheidsafhankelijk electro-hydraulische rack-and-pinion systeem. Dit verhoogt de ondersteuning bij lage snelheden en vermindert de ondersteuning bij hogere snelheden voor een verbeterd gevoel en respons.

Infiniti Q60

Twee afstellingen van de vering laten de bestuurder een keuze maken voor de dynamiek van de Q60 die het best bij zijn persoonlijke rijstijl past. De standaard onderstel set-up, gedeeld met de Q50 sportsedan, zorgt voor een laag niveau geluidsniveau van de banden en minimaliseert het binnendringen van ongewenste trillingen. Voor meer directe en lineaire handling zijn diverse onderdelen van de ophanging speciaal aangepast voor toepassing in de Q60. De schokdempers zijn optimaal geplaatst voor rijgevoel en wegligging, zoals dat gewenst is bij een sportscoupé.

De zeven-traps automatische transmissie van de Q60 is ontworpen met overbrengingsverhoudingen die het mogelijk maken om een vloeiende en  directe acceleratie te bieden. Adaptive Shift Control (ASC) gebruikt een dwarsversnellingssensor om topografische veranderingen in de weg, zoals heuvels of hoeken te detecteren en selecteert de juiste versnelling. ASC stelt de transmissie ook in staat om op het rijgedrag van de bestuurder te anticiperen.

De Q60 is standaard uitgerust met de nieuwste generatie van Infiniti's InTuition besturingssysteem. Voorzien van een snellere processor laat het systeem de inzittenden het interieur van de Q60 personaliseren op basis van hun voorkeuren, met volledig instelbare temperatuur, zitplaatsen, audio-visuele instellingen, navigatie en meer.

Infiniti Q60

Infiniti's uitgebreide aanpak van veiligheid is doorgevoerd in de gehele Q60 premium sportcoupé. De actieve en passieve veiligheid technologieën omvatten: Around View Monitor, Intelligent Cruise Control met Distance Control Assist, Forward Emergency Braking met Pedestrian Braking System, Lane Departure Prevention, Blind Spot Intervention en Backup Collision Intervention.

De nieuwe Infiniti Q60 sportcoupé zal in de tweede helft van 2016 leverbaar worden.

Infiniti onthult Project Black SInfiniti onthult Project Black S
6 maart 2017
Infiniti Q60 krijgt Connected ServicesInfiniti Q60 krijgt Connected Services
20 september 2016
Infiniti maakt vanafprijs Q60 bekendInfiniti maakt vanafprijs Q60 bekend
5 september 2016
Productie Infiniti Q60 gestartProductie Infiniti Q60 gestart
10 augustus 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum