22 juli 2011
Hyundai Veloster
Nieuws

Hyundai Veloster

Hyundai Veloster vanaf 1 augustus

22 juli 2011 - De Hyundai Veloster is niet alleen een bijzondere verschijning op de weg, maar combineert door de 1 + 2 deurconfiguratie bovendien het gebruiksgemak van een hatchback met de sportiviteit van een coupé. De Hyundai Veloster staat vanaf 1 augustus bij de Nederlandse Hyundai-dealer voor 23.995 euro.

"De nieuwe Hyundai Veloster versterkt de emotionele aantrekkingskracht van Hyundai in Europa en zal de interesse voor ons merk bij Europese klanten vergroten", stelt Allan Rushforth, Senior Vice President en COO van Hyundai Motor Europe. "Hyundai biedt vooruitstrevende kopers een innovatieve driedeurscoupé met een slank en onderscheidend design, een coupé die zowel praktische voordelen als rijplezier brengt. We verwachten dat de Hyundai Veloster zijn segment dankzij een unieke combinatie van stijl, praktische eigenschappen en economische voordelen zal hervormen en nieuwe kopers naar het merk Hyundai zal trekken", voegt Rushforth toe.

Hyundai Veloster

Het dynamische profiel van de Hyundai Veloster is ontstaan vanuit de Fluidic Sculpture-designtaal, die Hyundai voor alle nieuwe modellen hanteert. De A-stijlen, die boven de unieke karakterlijnen van de carrosserie uitstijgen, geven de Hyundai Veloster een uiterlijk dat opvalt en discussies losmaakt. Ook de voor Hyundai kenmerkende hexagonale grille, de 'gespierde' spatborden en de langgerekte koplampunits zorgen ervoor dat de Hyundai Veloster een verfrissende en gedurfde verschijning op de weg is. Aan de achterzijde geven vooral de 'dubbele' achterruit en de centraal geplaatste uitlaat de Hyundai Veloster zijn sportieve looks.

Dankzij een ingenieuze indeling van het interieur heeft de Hyundai Veloster ondanks zijn coupévorm (hij is slechts 1,39 meter hoog) een voor zijn klasse riante interieur- en bagageruimte. De wielbasis bedraagt 2,65 meter. De ingenieurs van Hyundai hebben het interieur zo vormgegeven dat een aangenaam grote hoofdruimte (990 mm), beenruimte (1.114 mm) en schouderbreedte (1.412 mm) voorin is ontstaan. De laadruimte van de Hyundai Veloster bedraagt 320 liter en met de bank neergeklapt ontstaat zelfs een ruimte van meer dan 1.000 liter.

De Hyundai Veloster wordt aangedreven door een 1.6-liter viercilinder benzinemotor met directe GDI-benzine-injectie. De motor levert 103 kW (140 pk). Hyundai biedt kopers in eerste instantie alleen de handgeschakelde transmissie met zes versnellingen, maar vanaf november is de Hyundai Veloster ook leverbaar met Hyundai's eerste zestrapsautomaat met dubbele koppeling (DCT).

Hyundai Veloster

Door de toevoeging van onder meer een start-stopsysteem (ISG) realiseert de Hyundai Veloster een CO2-emissie van 137 g/km. Een waarde waarmee de Hyundai Veloster in zijn klasse de norm stelt en daarom een B-label krijgt en in de gunstige bijtellingsklasse van 20 procent valt.

Op het gebied van technologie beschikt de Hyundai Veloster standaard over een multifunctioneel 7-inch TFT-touchscreenscherm. Dit scherm biedt een aantrekkelijk platvorm voor het navigatiesysteem van Hyundai, terwijl het ook de mogelijkheid biedt om passagiers naar video's te laten kijken of er een videocamera of PlayStation-spelconsole op aan te sluiten.

De Hyundai Veloster is verder uitgerust met AUX-, USB- en RCA-aansluitingen, waarbij alle functies voor maximaal comfort via het met leer beklede stuurwiel zijn te bedienen.

Hyundai Veloster

De 4,22 meter lange Hyundai Veloster staat vanaf 1 augustus bij de Nederlandse Hyundai-dealers. De koper profiteert van Hyundai's 5 jaar "Driedubbele Garantie". Dit garantiepakket biedt vijf jaar garantie met onbeperkt kilometrage, vijf jaar hulp bij pech onderweg en vijf jaar preventieve inspecties.

Hyundai verwacht in het eerste volledige verkoopjaar (2012) in Europa 20.000 exemplaren van de Hyundai Veloster te verkopen.

Remschijf.nl
Vandebron