28 oktober 2011
Hyundai Veloster
Nieuws

Hyundai Veloster

Hyundai Veloster scoort 5 EuroNCAP sterren

28 oktober 2011 - De Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft de nieuwe Hyundai Veloster beloond met vijf sterren. Dit is de maximale score die kan worden behaald in het uitgebreide testprogramma van Euro NCAP. De Veloster is na de i40, ix20, ix35, i30 en de i20 de zesde opeenvolgend geïntroduceerde Hyundai die de maximale score heeft behaald tijdens het crashtestprogramma van Euro NCAP.

De Hyundai Veloster noteerde een score van 96 procent in de categorie bescherming inzittenden. Bij verschillende botsproeven verkreeg de Veloster het maximaal te behalen aantal punten. Ook in het testprogramma 'bescherming van kinderen' noteerde de Veloster met 89 procent een uitstekende score.

Hyundai Veloster

Dankzij ondermeer het standaard gemonteerde veiligheidsverhogende ESP (Electronic Stability Program) behaalde de Veloster bovendien een score van 71 procent in de categorie additionele veiligheidssystemen.

Volgens Allan Rushforth, Senior Vice President and COO of Hyundai Motor Europa, houdt Hyundai al bij het design van alle nieuwe auto's rekening met veiligheidsaspecten in de meest kritische situaties. "Er spreekt vertrouwen uit deze maximale score van de Veloster in deze Euro NCAP veiligheidstest. De Veloster is niet alleen een zeer aantrekkelijke auto, die door zijn unieke vormgeving en de 2+1 deurconfiguratie in het oog springt. De Veloster is ook zeer veilig, zo bewijst deze kritische test".

XLLease