10 januari 2012
Hyundai Veloster
Nieuws

Hyundai Veloster

Hyundai toont Veloster Turbo in Detroit

10 januari 2012 - Hyundai toont op de North American International Auto Show in Detroit een extra sportieve versie van de Veloster. Deze zal, in een voor Europa aangepaste versie, ook naar Nederland komen.
Dutchlease

De Hyundai Veloster is een zeer opvallende verschijning op de Nederlandse wegen. De auto valt niet alleen op vanwege zijn dynamische uiterlijk, maar ook door de unieke 2 + 1-deurconfiguratie; één portier aan de bestuurderszijde en twee aan de passagierszijde.

Hyundai Veloster

De Hyundai Veloster is het afgelopen jaar in Nederland geïntroduceerd met een efficiënte 1.6 GDI-motor met 103 kW (140 pk). Door de Veloster nu te voorzien van een sterke 1.6 turbomotor, die in de Amerikaanse variant 148 kW (201 pk) levert, voldoet Hyundai nu aan de wensen van de sportieve rijders. In de Amerikaanse set-up verbruikt de Hyundai Veloster 1.6 GDI turbo 1 liter brandstof per 13,2 kilometer.

"Wij zullen de Hyundai Veloster turbo in het najaar in Nederland introduceren. Nog niet alle details over deze Europese versie zijn bekend. We weten nu al wel dat de motor aangepast wordt aan de eisen die de Europese automobilist stelt aan een dergelijke sportieve auto. Ook worden aanpassingen verwacht aan onderstel en remmen", zegt Hans Kwaad, managing director van Hyundai-importeur Greenib Car.

Hyundai Veloster

Niet alleen onder de motorkap verschilt de 1.195 kilogram wegende Hyundai Veloster turbo van de 'gewone' GDI-versie. Ook het in- en exterieur van de Hyundai Veloster en het onderstel zijn aangepast. Kenmerken zijn onder meer een 'dikke' uitlaat met dubbele pijpen, die centraal onder de achterbumper is geplaatst, alsmede een nog sportiever getekende grille met spoilerset.

Remschijf.nl
Dutchlease