11 januari 2011
Hyundai Veloster
Nieuws

Hyundai Veloster

Hyundai onthult Veloster

11 januari 2011 - Hyundai heeft op de North American International Auto Show in Detroit de wereld laten kennismaken met de Veloster. Kenmerkend is het driedeurscoupé-design. Bovendien is de Hyundai Veloster ruim van binnen en uitgerust met een 1.6-liter GDI-benzinemotor en Hyundai's eerste zestraps automatische transmissie met dubbele koppeling. De Hyundai Veloster staat vanaf mei bij de Nederlandse dealers.

De circa 4,22 meter lange en 1,79 meter brede Hyundai Veloster (wielbasis 2.650 meter) onderscheidt zich van andere coupés door zijn opvallende design. Dat is uniek omdat het aan de bestuurderskant is voorzien van één deur en aan de passagierskant van twee deuren; voor meer gebruiksgemak en een riante instap naar achteren. De deurgreep van deze tweede deur zit als het ware verstopt, zodat het "Fluidic Sculpture"-design van de Hyundai Veloster onaangetast blijft. Door de zwart gelakte A-stijlen lijkt het dak boven de rest van de carrosserie te zweven.

Hyundai Veloster

Andere designelementen die van de Hyundai Veloster tot een sportieve verschijning moeten maken zijn de brede wielkasten, de centraal gemonteerde uitlaat en de koplampunits (inclusief dagrijverlichting) die tot ver in de voorspatborden doorlopen. Als optie levert Hyundai een groot panoramadak, wat een extra dimensie geeft aan het interieur. Door de hexagonale grille is de Hyundai Veloster onmiskenbaar lid van de Hyundai-familie.

Hyundai levert de Veloster met de nieuwste generatie motoren, waaronder een nieuwe 1.6-liter GDI-benzinemotor met een vermogen van 103 kW/140 pk bij 6.300 toeren per minuut. Het maximumkoppel bedraagt 123 Nm bij 4.850 toeren per minuut.

Hyundai Veloster

Een primeur voor de Veloster is de nieuw ontwikkelde zestraps automatische transmissie met dubbele koppeling (DCT). Deze transmissie is vanaf juni leverbaar. In vergelijking tot een traditionele automatische transmissie levert dit een brandstofbesparing op van 5 tot 6 procent. Bovendien verbetert DCT het acceleratievermogen.

De Hyundai Veloster (een samentrekking van de woorden velocity (snelheid) en roadster) zal in maart zijn Europese debuut maken op de Autosalon van Genève. Rond die tijd maakt Hyundai ook de Europese specificaties bekend. Vanaf mei is de sportieve Hyundai te bewonderen bij de Nederlandse dealers. Ook zal Hyundai te zijner tijd een nog potentere versie introduceren. Hyundai introduceert wel meteen de extra zuinige Blue-versie met start-/stopsysteem en een C02-uitstoot van 129 gr/km.

Hyundai Veloster
Remschijf.nl