27 oktober 2020

Hyundai

Hyundai onthult speelgoed EV

27 oktober 2020 - Hyundai heeft het doek getrokken van een elektrische speelgoedauto. De mini-EV, speciaal ontworpen voor kinderen, is gebaseerd op de 45 Concept EV die vorig jaar tijdens de International Motor Show (IAA) in Frankfurt werd onthuld. In een video laat Hyundai zien hoe de bouw van de elektrische speelgoedauto tot stand is gekomen.

Hyundai

De tot nu toe allerkleine elektrische auto van Hyundai heeft nog geen naam: die wordt in een later stadium bekendgemaakt. Opvallend zijn de grote overeenkomsten met de 45 Concept EV. Vooral het front met zijn kenmerkende grille en bijzondere pixelverlichting vertoont treffende gelijkenissen met het studiemodel, net als het onderscheidende exterieurdesign met zijn scherpe hoeken en rechte lijnen.

De twee DC-motoren in de mini-EV zorgen voor een topsnelheid van 7 km/u. Om het zelfvertrouwen van de jonge bestuurder een extra boost te geven, kozen de designers, geïnspireerd door de autosport, ervoor de stoel in het midden van de mini-EV te plaatsen.

Net als bij de 45 Concept EV is voor de bouw van de mini-EV gebruikgemaakt van ecologische materialen, in dit geval hout. Zijn actieradius is nog niet officieel vastgesteld, maar het plezier van de jonge bestuurder in combinatie met de speciale Emotion Adaptive Vehicle Control-technologie (EAVC) brengt hem verder dan men zou verwachten.

Verdere details over hoe deze eenpersoons-EV voor een unieke mobiliteitservaring zorgt bij jonge klanten, volgen later.

Remschijf.nl
Remschijf.nl