21 juni 2021

Hyundai

Hyundai neemt Boston Dynamics over

21 juni 2021 - Hyundai wil graag zijn aanwezigheid in de groeiende robotindustrie verder versterken en heeft een meerderheidsbelang verworven in Boston Dynamics. Door deze deal is Hyundai nu voor 80 procent eigenaar van de Amerikaanse robotfabrikant, 20 procent van de aandelen blijft in handen van het Japanse Softbank.
Dutchlease

Met het meerderheidsbelang in Boston Dynamics krijgt de transformatie van Hyundai tot Smart Mobility Solution Provider steeds meer vorm. Hyundai wil graag uitgroeien tot een topaanbieder op het gebied van slimme mobiliteitsoplossingen en ziet de overname van Boston Dynamics als een zeer belangrijke strategische stap.

Hyundai

Boston Dynamics is actief op het gebied van geavanceerde robotdynamica en kreeg vooral bekendheid met zijn humanoïde robot Atlas. Ook oogstte Boston Dynamics bewondering met zijn robothond Spot die met zijn mechanische poten over moeilijk begaanbaar terrein loopt en achterwaartse salto's doet.

Hyundai wil roboticatechnologieën gaan inzetten voor nieuwe mobiliteitsoplossingen zoals autonoom rijden en Urban Air Mobility. Ook zijn er plannen om robots te ontwikkelen die , in lijn met de visie Progress for Humanity van Hyundai, het leven en welzijn van mensen verbeteren en de veiligheid bevorderen.

Dutchlease