13 januari 2021
Hyundai IONIQ 5
Nieuws

Hyundai IONIQ 5

Hyundai deelt eerste beeld IONIQ 5

13 januari 2021 - Hyundai heeft de eerste beelden gepubliceerd van de IONIQ 5. Het is het eerste model van het nieuwe line-up-merk van Hyundai, IONIQ, dat zich exclusief richt op puur elektrische auto's. De IONIQ 5 is het eerste model dat is gebaseerd op het Electric-Global Modular Platform (E-GMP), het recent onthulde platform voor de volgende generatie elektrische auto's.
AutoCoach

Unieke designelementen zijn onder meer de Parametric Pixels, de kleinste eenheid van digitale weergave, maar ook de milieuvriendelijke kleur-materiaalafwerking (Color Material Finish - CMF), die de analoge weergave verbindt met de digitale en daarmee het design van het line-up-merk IONIQ benadrukt.

Hyundai IONIQ 5

De voorzijde van de IONIQ 5 wordt gesierd door een matrix van op pixels geïnspireerde verlichting, als verwijzing naar de digitale technologie in de auto. De IONIQ 5 is ook het eerste model van Hyundai dat voorzien is van een schelpvormige motorkap, die doorloopt over de volledige breedte van de neus en daarmee zorgt voor een strakke aanblik. In de aerodynamisch gevormde velgen komt het Parametric Pixel-design ook terug. Ze meten 20 inch in diameter en zijn de grootste velgen die Hyundai ooit heeft gemonteerd op een elektrische auto.

'De IONIQ 5 zorgt voor een geheel nieuwe klantervaring, door zijn innovatieve design dat specifiek voor de elektrische auto is ontwikkeld en verwijst naar het iconische design-DNA van Hyundai', aldus SangYup Lee, Senior Vice President en Head of Hyundai Global Design Center van Hyundai. 'Het interieur is opgebouwd uit milieuvriendelijke materialen, wat onze toewijding aan het bieden van nieuwe, duurzame en geavanceerde mobiliteitsoplossingen illustreert. Ons nieuwe line-up-merk IONIQ, dat speciaal voor elektrische auto's is opgericht, gaat als eerste met de IONIQ 5 de relatie van de klant met zijn auto vernieuwen. Dat zal zorgen voor een nieuwe norm waaraan elke nieuwe elektrische auto en zijn design worden afgemeten.'

De IONIQ 5 maakt zijn debuut tijdens een online-evenement dat Hyundai organiseert in februari 2021. Hyundai zal bij de wereldpremière de mogelijkheid geven om de IONIQ 5 te reserveren.

KwikFit
XLLease