5 november 2020
Hyundai i20
Nieuws

Hyundai i20

Hyundai i20 wint Golden Steering Wheel 2020

5 november 2020 - De Hyundai i20 is nog maar net in de Nederlandse showrooms aangekomen en valt nu al in de prijzen. De Duitse krant Bild am Sonntag en het automagazine Auto Bild bekroonden de compacte middenklasser met de Golden Steering Wheel. De gloednieuwe Hyundai i20 treedt daarmee in de voetsporen van de vorige generatie Hyundai i20 die in 2015 deze onderscheiding won.

De nieuwe Hyundai i20 won de trofee in de categorie Auto's tot 25.000 euro. Volgens de testredactie van Auto Bild vertoont de Hyundai i20 in geen enkel opzicht zwakke punten en valt hij in positieve zin op in zijn klasse, het B-segment.

Hyundai i20

Tom Drechsler, hoofdredacteur automotive van de Bild Group, laat zich positief uit over de award-winnaar: 'Ik was direct enthousiast over de nieuwe Hyundai i20. Je kunt aan deze auto zien wat een succesvolle ontwikkeling Hyundai heeft doorgemaakt op het gebied van design, rijkwaliteiten en comfort. Maar ook het voor deze klasse ongebruikelijke aantal voorzieningen spreekt tot de verbeelding.'

De nieuwe Hyundai i20 is er vanaf 17.895 euro. De nieuwe i20 is het eerste Hyundai-model in Europa dat ontworpen is volgens de nieuwe designtaal Sensuous Sportiness. Hiermee wil Hyundai zijn nieuwste modellen een onderscheidende uitstraling meegegeven.

Tevens biedt de nieuwe Hyundai i20 moderne connectiviteit, inclusief een reeks comfortvoorzieningen. Dankzij Apple CarPlay en Android Auto (voorbereiding) biedt het 8-inch multimediasysteem een optimale smartphone-connectie, volledig draadloos. Optioneel heeft de Hyundai i20 twee 10,25-inch beeldschermen voor een technologisch hoogwaardige uitstraling.

Vanaf de uitvoering Comfort Smart is de nieuwe i20 voorzien van Hyundai Bluelink dat een scala aan connectiviteitsdiensten biedt, waaronder op afstand bedienbare voertuigfuncties via de smartphone-app. In combinatie met LIVE Services biedt Bluelink actuele informatie over onder meer weer, verkeer, snelheidscamera's (waar dat wettelijk is toegestaan) en waar er parkeerruimte is, bijvoorbeeld in parkeergarages en op parkeerterreinen.

Auto Bild en Bild am Sonntag organiseren sinds 1976 de Golden Steering Wheel-verkiezing. Lezers beoordelen tientallen nieuwe modellen en wijzen in acht categorieën de drie beste modellen aan. Vervolgens test een vakjury bestaande uit journalisten, technici en experts de genomineerde auto's. Dit jaar bereikten in totaal 24 auto's de finale, waaronder de nieuwe Hyundai i20.