6 februari 2012
 

Honda

Honda toont NSX Concept en CR-V Prototype in Geneve

6 februari 2012 | Honda toont op de Autosalon van Genève diverse studiemodellen. Het betreft een prototype van de Europese CR-V en de introductie van de nieuwe 1,6-liter dieselmotor. De spectaculaire NSX Concept beleeft tijdens de Autosalon van Genève zijn Europese première. Het model laat zien welke richting Honda gekozen heeft voor het ontwerp en de techniek van zijn volgende generatie supersportauto.

De NSX Concept is voorzien van een V6-middenmotor en veel nieuwe technologieën, waaronder het innovatieve hybridesysteem Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive). Honda verwacht dat de nieuwe NSX binnen drie jaar in de showrooms staat.

Honda

Met de Europese introductie van de EV-STER benadrukt Honda zijn doelstelling om voortdurend spannende, sportieve modellen te ontwikkelen. De EV-STER is een elektrisch aangedreven open tweezits sportauto met achterwielaandrijving. Het spectaculaire model heeft een innovatief ontwerp, levert volgens Honda uitstekende rijprestaties en belast het milieu zo min mogelijk.

In Genève presenteert Honda eveneens de Europese CR-V Prototype. Dit model verraadt het uiterlijk van de alweer vierde generatie van de Europese Honda CR-V die in de herfst van 2012 in de showrooms staat. Vergeleken met het vorige model heeft de nieuwe CR-V een agressiever uiterlijk met dik aangezette contouren en een stoerder front. Het onderste deel van de voorbumper loopt omhoog om de SUV-capaciteiten van de CR-V te benadrukken.

Honda

Met "Earth Dreams Technology" presenteert Honda een nieuwe generatie motoren die zouden uitblinken op het gebied van prestaties en milieu. Deze nieuwe motoren introduceert Honda uiteindelijk in de gehele modellijn. De kersverse 1,6-liter dieselmotor is de eerste van de nieuwe generatie die in Europa op de markt komt. Deze krachtbron is de lichtste in zijn klasse en heeft een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km. Hij claimt dan ook een toonaangevend brandstofverbruik en dito prestaties. Op de stand in Genève presenteert Honda een doorsnede van de nieuwe dieselmotor. De Honda Civic wordt als eerste auto in Europa met deze motor uitgerust.

Honda Honda
 
Websitewww.honda.nl
Deel via