19 mei 2011
 

Honda

Honda sluit zich aan bij Clean Energy Partnership

Autozine
19 mei 2011 | Honda heeft zich aangesloten bij het Clean Energy Partnership (CEP). In het kader hiervan ondersteunt Honda de CEP-activiteiten met de inzet van twee Honda's FCX Clarity. Hiermee geeft Honda ook een nieuwe impuls aan de 'waterstofbeweging' in Europa. CEP is in Europa het toonaangevende demonstratieproject voor voertuigen met een brandstofcel en de daarmee samenhangende waterstofinfrastructuur. Het project brengt de expertise van de Duitse regering, autofabrikanten en infrastructurele en energiebedrijven samen. CEP is in het leven geroepen om de marktintroductie van waterstofmobiliteit in Europa te versoepelen.
AutoCoach

Honda rijdt in Europa al sinds 2009 met elektrisch aangedreven voertuigen die voorzien zijn van een brandstofcel. Het merk ondersteunt de activiteiten van CEP door de inzet van twee Honda's FCX Clarity, elektrisch aangedreven auto's met een brandstofcel.

Honda

Leo Jegen, Public Relations Manager van Honda Nederland B.V.zegt: "Honda is ervan overtuigd dat elektrisch aangedreven waterstofauto's de uiteindelijke oplossing zijn voor het reduceren van de CO2-uitstoot door wegverkeer. Door met de vernieuwende FCX Clarity aan het CEP deel te nemen, demonstreren we niet alleen de levensvatbaarheid van brandstofceltechnologie maar steunen we ook de noodzakelijke ontwikkeling van een Europese infrastructuur voor het tanken van waterstof".

Honda voegt zich op hetzelfde moment bij het CEP als de industriële brandstofleverancier Air Liquide. Een mooi voorbeeld van de manier waarop het CEP autofabrikanten en energieleveranciers samenbrengt om de ontwikkeling van op waterstof gebaseerde mobiliteit in Europa te stimuleren. Dr. Klaus Bonhoff, voorzitter en managing director van NOW GmbH1, merkt op: "Het CEP vormt de kern van het NIP2 voor wat betreft het voorbereiden van de markt op een toekomst waarin de mobiliteit is gebaseerd op waterstof en brandstofcellen. De voortdurende groei van het samenwerkingsverband illustreert de toewijding van de industrie aan het creëren van zogenoemde emissieloze mobiliteit. Om dit te bereiken moeten we op internationaal niveau samenwerken. Het maakt de toetreding van Honda en Air Liquide dan ook des te belangrijker".

Honda prijst nieuwe HR-V 2021Honda prijst nieuwe HR-V 2021
1 september 2021
Honda onthult 11e generatie CivicHonda onthult 11e generatie Civic
24 juni 2021
Honda introduceert HR-V e:HEVHonda introduceert HR-V e:HEV
22 april 2021
Honda Legend kan level 3 zelf rijdenHonda Legend kan level 3 zelf rijden
4 maart 2021
 

Info