10 juli 2008
 

Honda OSM

Honda presenteert studiemodel emissiearme roadster

Autozine
10 juli 2008 | Een designstudie van een nieuwe, emissiearme roadster genaamd OSM (Open Study Model), vormt samen met de brandstofcelauto FCX Clarity en het studiemodel van de hybride sportwagen CR-Z het hoogtepunt van Honda tijdens de komende British International Motor Show in Londen.
 

De OSM beleeft zijn werelddebuut tijdens de British International Motor Show. Het is een studie naar een emissiearme, lichtgewicht roadster. De open tweezitter verenigt een sportief design met efficiënte motortechniek die gericht is op een minimale uitstoot.

Honda

Het supergladde uiterlijk benadrukt de stroomlijn van de OSM. Hij heeft een brede, schuin aflopende achterzijde voorzien van een smalle strook waarin de verlichting is ondergebracht. Aan de voorzijde onderstrepen de slanke, puntige koplampen de snelheid en wendbaarheid. De laaggeplaatste grille geeft de OSM een stoere uitstraling.

De auto is gecreëerd door Honda's onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Offenbach (Duitsland). Daar zijn ook de Small Hybrid Sports Concept en de Accord Tourer Concept ontwikkeld die vorig jaar getoond werden. Honda heeft geen concrete productieplannen voor de OSM en wil vooral reacties van het publiek gebruiken als leidraad voor de ontwikkeling van een eventueel nieuwe model.

De OSM heeft in Londen gezelschap van de FCX Clarity, Honda's brandstofcelauto die deze zomer in productie ging. De eerste exemplaren zijn bestemd voor de Californische markt, later dit jaar komt hij in Japan op de markt. Honda neemt ook de CR-Z mee naar de autoshow in Groot-Brittannië, de lichtgewicht hybride sportauto. Deze bijzondere coupé gaat in productie en vormt een belangrijke speerpunt in Honda's focus op auto's met weinig of helemaal geen emissie.

De International British Motor Show in London is van 23 juli t/m 3 augustus 2008.