24 februari 2010
 

Honda

Honda onthult compacte conceptcars in Geneve

24 februari 2010 | Tijdens de Salon van Genève toont Honda met twee volledig elektrisch aangedreven conceptauto's zijn toekomstvisie op duurzame stadsmobiliteit. De revolutionaire 3R-C maakt in Zwitserland zijn werelddebuut naast de EV-N, die voor het eerst in Europa te zien is.

Het concept voor een volledig elektrisch aangedreven driewieler laat zien hoe een eenpersoons stadsvoertuig van Honda er in de toekomst uit zou kunnen zien. De volledig elektrische aandrijflijn bevindt zich laag in het driewielige onderstel, waardoor een laag zwaartepunt wordt gecombineerd met een betere stabiliteit.

Honda

De 3R-C is voorzien van een transparante kap die de stoel bedekt op momenten dat de driewieler geparkeerd staat. Zodra het voertuig weer bereden wordt, transformeert de kap tot een integraal windscherm dat de laag gezeten bestuurder beschermt tegen de elementen.

Een veiligheidskooi met hoge randen zorgt ervoor dat de bestuurder ook in andere opzichten uitstekend is beschermd. Voor de bestuurder bevindt zich een afsluitbare ruimte om veilig bagage en andere voorwerpen te kunnen meenemen. Om de bestuurder verder tegen weer en wind te beschermen, ontwierpen de designers van Honda's ontwikkelingsafdeling in Milaan een flexibele afdekking om bij koud weer het bovenlichaam warm te houden.

Honda

De EV-N is een volledig elektrisch aangedreven conceptauto in de geest van Honda's supercompacte stadsauto uit 1967, de N360. De designers hebben Honda's eigen zonnepanelen in het dak van de conceptauto toegepast om de accu's op te laden terwijl de auto geparkeerd staat. Twee exemplaren van de U3-X, Honda's innovatieve persoonlijke mobiliteitsgadget, zijn aan de binnenzijde van beide deuren aangebracht. De tweedeurs conceptauto is voorzien van een lithium-ion-accupakket en een kleine elektromotor voor hoofdzakelijk stedelijk gebruik.

Honda Honda
 
Websitewww.honda.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!