10 februari 2011
 

Honda

Honda EV Concept en Plug-in Hybrid

Autozine
10 februari 2011 | Honda presenteert op de Autosalon van Genève de elektrische EV Concept en een nieuw platform voor plug-inhybride middenklassers. Honda presenteert deze concepten in het kader van het Road to Zero Emissions-programma en toont daarmee de huidige hybridetechniek naast de plug-intechniek voor de nabije toekomst, én het einddoel: elektrische brandstofcelauto's als de Honda FCX Clarity.
 

Beide auto's zijn gelieerd aan het Honda Electric Mobility Network. Dit is Honda's benadering voor het verminderen van CO2-uitstoot met behulp van innovatieve producten, energiemanagement en energieproductietechnieken.

Honda

De Honda EV Concept is tevens een belangrijke verwijzing naar de styling van Honda's volledig elektrische productieauto: de Fit EV. Dit model komt in 2012 in Japan en de Verenigde Staten op de markt. Het volledig nieuwe Plug-in Hybrid-platform toont de volgende generatie van Honda's hybridetechniek, die voor 2012 gepland staat.

De EV Concept is ontworpen om te voldoen aan de wensen van de gemiddelde stadsbewoner en heeft een interieur dat vergelijkbaar is met dat van de Jazz. De EV Concept heeft een actieradius van 160 kilometer. Die kan optimaal benut worden door gebruik te maken van het driestaps elektrische aandrijfsysteem dat afkomstig is uit de sportieve CR-Z. Als aanvulling daarop is de EV Concept voorzien van enkele interactieve systemen die de bestuurder helpen bij het maximaliseren van zijn bereik.

Honda presenteert in Genève ook een platform voor een plug-inhybride dat de volgende generatie hybridesystemen met twee motoren toont. Het in een middenklassesedan geïntegreerde Plug-in Hybrid-platform is ontwikkeld voor dagelijks gebruik met veelvuldige korte trips in volledig elektrische modus, maar biedt ook de mogelijkheid om langere reizen te maken wanneer daar behoefte aan is.

Het systeem met twee motoren maakt voor maximale efficiëntie gebruik van drie aandrijfvormen: volledig elektrisch, een combinatie van elektrische aandrijving en de brandstofmotor en aandrijving uitsluitend door de brandstofmotor. De Plug-in Hybrid is voorzien van een regeneratiesysteem om de accu op te laden tijdens het remmen.