2 maart 2003
 

Honda

Honda dieselmotor debuteert in Geneve

Autozine
2 maart 2003 | De nieuwe 2.2 liter dieselmotor van Honda maakt dit jaar zijn debuut tijdens de Salon van Geneve. Het is de eerste dieselmotor van de Japanse fabrikant die volledig in eigen huis is ontwikkeld. De krachtbron wordt onder meer leverbaar in de nieuwe Honda Accord (die met dieselmotorisering in september wordt voorgesteld tijdens de IAA in Frankfurt) en in een later stadium in de Honda CR-V.
 

Honda heeft reeds kennis over dieselmotoren opgedaan door samenwerking met Isuzu bij de totstandkoming van de dieselmotor die in de huidige Honda Civic wordt gebruikt. Vanuit de insteek van Honda om alle motoren ingaande 2005 onderdeel te maken van de nieuwe generatie i-serie motoren, gaat de nieuwe geavanceerde dieselmotor i-CTDi heten.

Honda

De nieuwe i-CTDi motor wordt op dit moment aan de laatste tests onderworpen, reden waarom cijfers over het motorvermogen een voorlopig karakter hebben. Naar verwachting levert de nieuwe dieselmotor ruim 140 pk, terwijl het maximum koppel meer dan 340 Nm zal bedragen.