30 november 2011

Honda

Honda kondigt nieuwe generatie motoren aan

30 november 2011 - Honda heeft een nieuwe generatie motoren ontwikkeld onder de noemer 'Earth Dreams Technology'. Dat maakte Takanobu Ito, President en CEO van Honda Motor Company, vandaag bekend op de Tokyo Motor Show. De nieuwe motoren combineren naar verluid uitstekende prestaties met efficiency en zuinigheid en zullen stapsgewijs worden ingevoerd in de Honda-range.

Door toepassing van de milieuvriendelijke technologieën van de 'Earth Dreams Technology' wil Honda binnen drie jaar in elk segment de zuinigste motor leveren.

Honda

De eerste 'Earth Dreams Technology'-motor voor Europa wordt een nieuw ontwikkelde dieselmotor met een cilinderinhoud van 1.596 cm3. Deze krachtbron is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld en komt als eerste beschikbaar voor de nieuwe Honda Civic. De lancering van deze dieselmotor staat gepland voor eind 2012.

De nieuwe krachtbron is volgens Honda lichter dan elke andere dieselmotor met een vergelijkbare cilinderinhoud. Met een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km en 88 kW/120 pk bij 4.000 t.p.m. levert de motor een gunstige balans tussen brandstofverbruik en prestaties. Het koppel bedraagt 300 Nm bij 2000 t.p.m.

XLLease