31 januari 2008
 

Honda CR-Z

Drie primeurs bij Honda op Geneva Motor Show

Autozine
31 januari 2008 | De compleet nieuwe Honda Accord beleef zijn wereldpremière op de internationale autotentoonstelling in Genève. Ook is er de emissievrije Honda FCX Clarity, die op waterstof rijdt. Deze was nog niet eerder in Europa te zien. Tenslotte onthult Honda in Zwitserland een studiemodel van de CR-Z, een hybride sportauto.
 

Als merk met een sterke focus op sportiviteit en verantwoorde techniek, ontwikkelde Honda de CR-Z, een conceptauto voor een toekomstige sportcoupé met hybride-aandrijving. De CR-Z heeft karakteristieke, dynamische lijnen die hij combineert met milieuvriendelijke aandrijftechnologie. Het doel is de bestuurder maximaal rijplezier te bieden met een minimale impact op het milieu.

Honda

De milieuzone van de Honda-stand wordt aangevoerd door de FCX Clarity. Deze vierpersoons brandstofcelauto stoot tijdens het rijden uitsluitend waterdamp uit. Dankzij de speciale Honda V Flow brandstofcellen heeft de FCX Clarity een lage, langgerekte vorm die zorgt voor elegante uitstraling. Deze Honda is vanaf komende zomer te leasen in de Verenigde Staten. Na de zomer komt de auto ook in Japan op de leasemarkt.

Honda

De Honda-presentatie in Genève staat voor het grootste deel in het teken van de nieuwe Accord. De Accord-zone telt tien auto's van het nieuwe model, zowel sedans als Tourers. De Accords hebben een opvallend sportieve en gestroomlijnde carrosserie. Ook getoond worden de vernieuwde motoren 2,0-liter en 2,4-liter benzinekrachtbronnen en de totaal nieuwe generatie 2.2 i-DTEC cleandiesel motor. Ze voldoen nu al aan de Euro5-emissienormen die over anderhalf jaar van kracht worden.

Honda

De 78e internationale Geneva Motorshow is open voor het publiek van 6 t/m 16 maart 2008.