1 november 2010
 

Asimo

Asimo viert 10e verjaardag

Autozine
1 november 2010 | Een mijlpaal voor Asimo: op 31 oktober vierde hij zijn 10-jarig jubileum. Tien jaar geleden introduceerde Honda de geavanceerde robot die zorgde voor een revolutie in robottechnologie. Ter ere hiervan is vandaag een speciale jubileumwebsite gelanceerd.
 

Honda begon bijna een kwart eeuw geleden met onderzoek naar humanoïde robots. Veertien jaar later, op 31 oktober 2000, was Asimo een feit. Sinds zijn Europese onthulling op de Technische Universiteit van Darmstadt in juni 2003, heeft Asimo duizenden mensen over de gehele wereld geïnspireerd en beïnvloed. Hij werd geprezen door zowel ingenieurs als wetenschappers, ontmoette koningen en staatshoofden en bracht zelfs een bezoek aan het Europees Parlement.

Honda

Asimo maakt deel uit van Honda's langlopende onderzoek naar robots en menselijke mobiliteit. Het doel van Honda is een robot te ontwikkelen die mensen kan helpen in het dagelijks leven; een robot die eenvoudige taken van ons kan overnemen om het leven makkelijker en plezieriger te maken. Asimo herbergt veel technieken die weer kunnen worden toegepast in andere producten van Honda.

Daarnaast werkt Honda mee aan vele onderwijsprojecten door heel Europa, die erop gericht zijn om schoolkinderen en studenten enthousiast te maken voor wetenschap en bouwkunde.

Op World.honda.com/Asimo/ wordt Asimo's 10-jarige jubileum uitgebreid gevierd. Bezoekers kunnen hier lezen hoe Asimo is ontwikkeld, nieuwe foto's en video's bekijken én apps voor de smartphone downloaden. Met de apps voor de iPhone en Android smartphones is er interactie mogelijk tussen de gebruiker en Asimo.