14 april 2015
 

Honda

Drie Nederlandse primeurs bij Honda op de AutoRAI

Autozine
14 april 2015 | Honda zal een reeks nieuwe modellen tonen op de AutoRAI, een teken dat het een belangrijk jaar zal worden voor het merk in Europa. Elk model in het productaanbod is nieuw of ingrijpend vernieuwd.
KwikFit
 

De nieuwe Type R, die is ontworpen en geconstrueerd als 'raceauto voor de weg' is de meest extreme Type R die ooit is gebouwd en moet met zijn superieure prestaties en zinderende dynamiek een nieuwe standaard zetten in het segment. Het eerste gebruik ter wereld van Honda's nieuwe 2.0 liter VTEC-turbomotor, een agressieve, functionele styling en innovatieve chassistechnologieën claimt voor een van de meest intense en bevredigende rijervaringen in welk segment dan ook. De Type R zal in de zomer van 2015 in de verkoop gaan.

Honda

Ook te zien is de productieversie van de Honda HR-V, die vanaf deze zomer in Nederland te koop zal zijn. De productieversie van de HR-V heeft een beheerste uitstraling, met de opvallende, krachtig vormgegeven lijnen van een coupé en het stoere, solide uiterlijk van een stevige SUV.

Honda

De derde generatie Jazz, die in de zomer van 2015 zijn intrede doet in Nederland, heeft een krachtig, maar elegant design aan de buiten- en binnenkant, met een ruim en veelzijdig interieur. De derde generatie Jazz is gebaseerd op Honda's wereldwijde B-segmentplatform (gedeeld met de HR-V) en is uitgerust met een gloednieuwe 1.3 liter i-VTEC-benzinemotor uit de Earth Dreams Technology-serie.

Honda

Honda's gloednieuwe sportauto en gezinsauto's zullen in stand 01.208 tentoongesteld zijn op de AutoRAI.