20 maart 2007
 

Ford Mustang

Studie van Ford Mustang by Giugiaro op AutoRAI 2007

Autozine
20 maart 2007 | Vredestein zorgt tijdens de AutoRAI 2007 voor een eye-catcher met de Ford Mustang. Afgelopen jaar beleefde deze All American Sportscar, ontworpen door het Italiaanse designhuis Giugiaro Design, zijn wereldprimeur tijdens de Autoshow van Los Angeles. Van 29 maart t/m 9 april schittert de Ford Mustang nu ook in Amsterdam op de stand van Giugiaros partner Vredestein (nr. 05.111 in de Noordhal).
 

Afgelopen jaar verraste Giugiaro Design met een sportauto gebaseerd op een Amerikaanse muscle car: de Ford Mustang. De 500 pk sterke Mustang by Giugiaro Design is uitgerust met Vredestein Ultrac Sessanta ultra high-performance banden, die Vredestein in 2006 introduceerde voor sportwagens in het topsegment.

Ford

De samenwerking tussen Vredestein en het Italiaanse designhuis tijdens de ontwikkeling van de Ford Mustang is bepaald geen verrassing; Giugiaro Design is al lange tijd een vaste waarde voor Vredestein als ontwerper van Vredestein-banden voor het sportwagensegment. De Vredestein Ultrac Sessanta is een van de meest recente voorbeelden van die samenwerking.

De Mustang, designed by Giugiaro, schittert tijdens de AutoRAI 2007 in Amsterdam in een oranje kleur. Opvallende kenmerken van de Ford Mustang zijn de vleugeldeuren en het zonnedak. Daarnaast is met name de achterzijde danig onder handen genomen door de Italiaanse tekenaars. De achterkant is ingekort en tegelijkertijd verbreed. In het langgerekte vooronder doet een getunede uitvoering van het Mustang GT blok dienst, dat 500 pk loslaat op de achterwielen.

Ford

Naast de Ford Mustang is Vredestein tijdens de AutoRAI 2007 ook ruimschoots vertegenwoordigd met ander nieuws. Zo toont Vredestein op haar eigen stand de Wachtruimte van de Toekomst, een nieuw concept om klanten die wachten op het vervangen van hun banden de wereld van Vredestein te laten beleven. Nog een concept van Vredestein, en van een geheel andere orde, is de GO CYCLE. GO CYCLE is Vredesteins nieuwe alternatief voor vervangend vervoer, of zoals Vredestein het concept zelf graag noemt: de ultieme wachtverzachter.